Jelena Šofranac u Tervilu

Pored Francuskinja, u ekipi ima nekoliko Amerikanki i Rumunki, po jedna Estonka i Engleskinja. Nadam se da ću se lako adaptirati na novu sredinu i da ću opravdati očekivanja - kaže Šofranac za „Vijesti”
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2011. 23:28h

Crnogorska kolonija u Francuskoj postaje sve brojnija - nakon Tanje Bokan, nove igračice Miluza, te bivše odbojkašice Podgorice Tijane Jakić, koja drugu godinu zaredom nosi dres Sen Kloda (u prošloj sezoni ispao je iz Prve lige), u ovoj zemlji će igrati i standardna crnogorska reprezentativka Jelena Šofranac.

Djevojka koja je protekle dvije sezone nosila dres Luke Bar potpisala je jednogodišnji ugovor sa Tervilom, koji se vraća u Prvu francusku ligu nakon sezone u nižem rangu.

"Zadovoljna sam, jer ću igrati u jakoj ligi i imati lijepu priliku da još više napredujem. Pored Francuskinja, u ekipi ima nekoliko Amerikanki i Rumunki, po jedna Estonka i Engleskinja. Nadam se da ću se lako adaptirati na novu sredinu i da ću opravdati očekivanja", kazala je Šofranac za „Vijesti”.

Jelena Šofranac, koja igra na pozicijama primača servisa i korektora, ponikla je u Budućnosti, odakle je nakon dvije sezone otišla u Srbiju, i igrala za Aranđelovac, Staru Pazovu i Novi Sad. Prije dvije sezone stigla je u Luku Bar, sa kojom ima osvojen Kup Crne Gore u minuloj sezoni. Šofranac je bila i najbolja igračica tog finalnog turnira Kupa, koji je održan u martu u Podgorici.

Bonus video: