Poej u Gaspromu!

Igrač koji je krajem januara u Budvu stigao na pozajmicu iz Rome potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim prvoligašem Gaspromom iz Surguta
0 komentar(a)
Poej, Foto: Zoran Đurić
Poej, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.07.2012. 23:58h

Namjera Budvanske rivijere da i u narednoj sezoni zadrži sjajnog kubanskog korektora Rajdela Poeja ostala je samo želja - igrač koji je krajem januara u Budvu stigao na pozajmicu iz Rome, potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim prvoligašem Gaspromom iz Surguta.

Poej je prošle sezone odigrao samo dva meča za „narandžaste“ u osmini finala Lige šampiona protiv belgijskog Nolika. U domaćem prvenstvu nije imao pravo nastupa, jer je stigao po završetku prelaznog roka.

Vijest da je Kubanac stigao u Surgut za bugarski portal sportal.bg potvrdio je novi trener Gasproma Bugarin Plamen Konstantinov, nekadašnji igrač ovog tima, i to upravo u sezoni u kojoj je osvajanjem 4. mjesta u ligaškom dijelu sezone (eliminacija od Fakela u četvrtfinalu plej-ofa) ostvaren najbolji rezultat u ruskoj Super ligi.

S obzirom na to da je Poej , nakon što je saznao da u Romi na njega ne računaju, izabrao Gasprom, koji za razliku od Budvana ne nastupa u Evropi, nije teško zaključiti da je u prevagnula finansijska ponuda Rusa.

Njoj Budvani nisu mogli (ili htjeli) da pariraju, a za Kubanca je bio zainteresovan i poljski Belhatov. Konkurs za korektora je, dakle, i dalje otvoren...

Od igrača koji su nosili dres Budvanske rivijere prošle sezone klub su napustili Konstantin Čupković (prešao u Belhatov), Aleksandar Šafranovič (Unterhahing, Njemačka), Balša Radunović (Segrate, Italija), Nikola Renovica (Bul, Njemačka), a ugovori su istekli i Milanu Markoviću, Sebastijanu Škorcu, Veljku Petkoviću i Milanu Jurišiću.

Budvane su u ovom prelaznom roku do sada pojačali jedino libero Ivan Rašović iz Budućnosti i Nemanja Stevanović iz kragujevačkog Radničkog.

Bonus video: