Žarko Dakić kaže da se ne sjeća kako je ubio sina

Ipak, osumnjičeni prihvata izjave svoje porodice kao mogućnost da je on izvršio ovo ubistvo
256 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2011. 14:56h

Podgoričanin Žarko Dakić (61) priveden je u Viši sud, gdje je oko 15 časova saslušan .

Dakić je ranije odbio da odgovara na pitanja policijskih inspektora zašto je i na koji način ispalio smrtonosne hice u sina Nikolu (24) i pokušao da ubije svoju suprugu Radmilu u iznajmljenoj kući u podgoričkom naselju Konik.

Dakić je u Viši sud priveden oko 13 časova, a njegovo ispitivanje počelo je oko 15 časova do dolaska branioca po službenoj dužnosti, advokata Tripka Karadžića.

Osumnjičeni je kod istražnog sudije Bašovića izjavio da se samog događaja i momenta kad je ubio sina ne sjeća, ali da prihvata izjave svoje porodice kao mogućnost da je on izvršio ovo ubistvo.

Osumnjičeni je kod istražnog sudije Bašovića izjavio da se samog događaja i momenta kako je ubio sina ne sjeća

Advokat Karadžić je "Vijestima" kazao da je saslušanje prekinuto jer je osumnjičeni Dakić bio vidno uzbuđen, tako da nije osgovarao na pitanja tužioca i odbrane.

Žarko Dakić je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici uz krivičnu prijavu za teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Zločin se dogodio naočigled Nikoline majke i tri brata u nedjelju oko 12.20 časova, na prvom spartu u iznajmljenoj kući u kojoj su Dakići bili podstanari.

Prema policijskoj verziji, Žarko Dakić je u alkoholisanom stanju počeo da vrijeđa suprugu i sinove, govoreći da će ih sve pobiti. On je, navodno, nakon svađe počeo i da lomi pokućstvo u prostranom dnevnom boravku.

Tada je, kako se sumnja, Nikola ustao i izašao u hodnik, a potom se vratio i saopštio ocu da je, navodno, zvao policiju čija će “patrola brzo stići da ga smiri”. Sumnja se da je upravo ta rečenica posebno iziritirala najstarijeg Dakića, koji je dohvatio pištolj, a potom sinu pucao u grudi i potiljak.

Nakon što je mladić pao u lokvi krvi, osumnjičeni Dakić je ispalio još nekoliko metaka pokušavajući da ubije i svoju suprugu, a kada mu je ponestalo metaka istrčao je napolje i pištolj bacio u dvorište.

Bonus video: