BRZO ODUSTALI

Zatvorenici u Spužu htjeli da gladuju pa svi uzeli večeru

Osuđenici su bili ogorčeni na postupanje komandira, koji su, navodno, nakon incidenta sa braćom Stanišić - Radoslava poslali 21 dan u samicu, dok je Vidoje blaže kažnjen
289 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2011. 07:34h

Nakon incidenta braće Radoslava i Vidoja Stanišića iz Zagoriča sa komandirom u zatvoru za kratke kazne u Spužu, oko 200 osuđenika u tom dijelu ZIKS-a juče je najavilo da će da štrajkuje glađu, ali su sinoć ipak svi bili na večeri.

Osuđenici su bili ogorčeni na postupanje komandira, koji su, navodno, nakon incidenta sa braćom Stanišić - Radoslava poslali 21 dan u samicu, dok je Vidoje blaže kažnjen samo zato jer imao debelu medicinsku dokumentaciju.

Pomoćnik direktora ZIKS-a Zoran Magdelinić sinoć oko 21 čas saopštio je “Vijestima” da su osuđenici iz zatvora za kratke kazne odustali od najavljenog štrajka glađu.

“Svi su uzeli večeru tako da su nakon razgovora odustali od najavljenog štrajka”, kazao je Magdelinić.

Zatvorenik tog dijela zatvora M.J. ispričao je juče popodne “Vijestima” da su se zatvornici kompletnog zatvora za kratke kazne, navodno, dogovorili da sinoć ne idu na večeru...

“Tokom dana došlo je do verbalnog konflikta Radoslava i Vidoja Stanišića sa komandirom, a povod je potpuno bezazlen - uhvatili su paklicu sa cigaretama koje su proturene mimo kantine.

Tada je došlo do svađe, prepirke i teških riječi nakon čega su odlučili da Radoslava za kaznu pošalju 21 dan u samicu, dok je Vidoje blaže kažnjen”, tvrdio je osuđenik, koji se požalio i na “neljudske uslove u tom dijelu ZIKS-a”.

“Ovaj incident je bila kap u čaši gorčine, jer ovdje smo u neljudskim uslovima. Zamislite kako izgleda naš dan u starinskoj sobi u kojoj ima 7-8 ljudi bez klime i frižidera”, naveo je M.J. koji se mobilnim telefonom javio redakciji “Vijesti” iz takozvanog “otvorenog” dijela zatvora za kratke kazne, gdje je dozvoljena upotreba mobilnih telefona.