Dakić nije odgovarao na pitanja inspektora o ubistvu sina

Zbog svađa i vike koje su dopirale iz kuće Dakića komšije su nekoliko puta prijavljivale nasilje policiji
209 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 19:30h

Podgoričanin Žarko Dakić (61) odbio je da odgovara na pitanja policijskih inspektora zašto je i na koji način ispalio smrtonosne hice u sina Nikolu (24) i pokušao da ubije svoju suprugu Radmilu u iznajmljenoj kući u podgoričkom naselju Konik.

“Zvanično, Dakić se branio ćutanjem”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz policije, navodeći da će osumnjičeni, uz krivičnu prijavu za teško ubistvo i pokušaj ubistva biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Komšije su tvrdile da je najstariji Dakić često maltretirao porodicu
Zločin se dogodio naočigled Nikoline majke i tri brata

Pucao i na suprugu

Prema policijskoj verziji, Žarko Dakić je u alkoholisanom stanju počeo da vrijeđa suprugu i sinove, govoreći da će ih sve pobiti. On je, navodno, nakon svađe počeo i da lomi pokućstvo u prostranom dnevnom boravku.

Tada je, kako se sumnja, Nikola ustao i izašao u hodnik, a potom se vratio i saopštio ocu da je, navodno, zvao policiju čija će “patrola brzo stići da ga smiri”. Sumnja se da je upravo ta rečenica posebno iziritirala najstarijeg Dakića, koji je dohvatio pištolj, a potom sinu pucao u grudi i potiljak.

Nakon što je mladić pao u lokvi krvi, osumnjičeni Dakić je ispalio još nekoliko metaka pokušavajući da ubije i svoju suprugu, a kada mu je ponestalo metaka istrčao je napolje i pištolj bacio u dvorište.

Nije bilo prijava za nasilje

On je ispred kuće sačekao policiju, dok je u Urgentnom bloku trajala bezuspješna 15-minutna borba da se Nikoli spasi život.

Dan nakon teškog porodičnog zločina policija se bavila i prilikama u kući Dakića, a njihove komšije su tvrdile da je najstariji Dakić često maltretirao porodicu.

Zbog svađa i vike koje su dopirale iz kuće Dakića komšije su nekoliko puta prijavljivale nasilje policiji, čija je patrola smirivala ukućane ali niko od članova porodice nije prijavljivao Žarka za nasilje.

Nikola Dakić biće sahranjen u utorak u 14 časova na groblju u Zagoriču.

Galerija

Bonus video: