Poginuo Tom Petrović (47), sletio motociklom na prevoju Trojica

Njegov saputnik na motoru, Perica Radonjić (38) iz Škaljara prošao je sa lakšim tjelesnim povredama
219 pregleda 0 komentar(a)
m krivina, trojica, Foto: Fomosme.wordpress.com
m krivina, trojica, Foto: Fomosme.wordpress.com
Ažurirano: 03.07.2011. 21:49h

Američki državljanin Tom Petrović (47) preminio je oko 22 časa u kotorskoj Opštoj bolnici od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na prevoju Trojica.

Petrović je stradao oko 19.10 časova na Vidikovcu na Trojici, na poznatoj M krivini.

Do nesreće je došlo kada je, iz zasad nepoznatih razloga, motor marke “jamaha”, kojim je upravljao Petrović udario u bankinu pored puta i sletio na donju krivinu.

On je zadobio teške povrede - više preloma i obilno unutrašnje krvarenje.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u risanskoj bolnici, Petrović je hitno prebačen u Kotor u Opštu bolnicu, zbog krvarenja, ali su napori ljekara da ga spasu bili uzaludni.

Njegov saputnik na motoru, Perica Radonjić (38) iz Škaljara prošao je sa lakšim tjelesnim povredama i takođe je smješten u kotorsku bolnicu.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević u prisustvu zamjenika osnovnog državnog tužioca Žarka Pajkovića, i uz asistenciju kotorske policije.

"Istraga je u toku, naložio sam sva potrebna vještačenja", kazao je “Vijestima” sudija Pavićević.

Kako se pretpostavlja, Petrović je, spuštajući se ka Kotoru niz opasne krivine, iz zasad neutvrđenih razloga, umjesto da smanji brzinu, pritisnuo gas i udario u metalni branik sa lijeve strane puta. Radonjić je tada pao na put, a Petrović poletio u vazduh više od 20 metara i pao na donju krivinu.

Sudija Pavićević naložio je obdukciju tijela poginulog Petrovića u Kliničkom centru u Podgorici.

Bonus video: