Naučite da prepoznate ženu koja će vam zagorčati život

Ako ste se slučajno spetljali s ovakvim čudovištem, ali još uvijek sumnjate, evo znakova koji vam mogu pomoći da prepoznate spada li u tu kategoriju.
701 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 17:31h

Stručnjaci su analizirali mnoge tipove žena, ali sada su na red došle one najgore – Feminus Obnoxium, poznatije kao rospije. Prepoznajte znakove i pobjegnite na vrijeme jer vam život uz nju neće biti nimalo lak, prenosi net.hr.

Za razliku od zanovijetala i diktatoriki, koje imaju čak i neke pozitivne kvalitete, ove žene čisto su zlo i u potpunosti će vam zakomplikovati život.

Nije im stalo ni do koga, osim do sebe, ne mare hoće li na putu do uspjeha nekoga povrijediti, one jednostavno moraju dobiti sve što žele i učiniće to na sve moguće načine. Što je najgore od svega, čak i onda kada su njihovi zahtjevi ispunjeni, neće se zaustaviti jer nikada nisu zadovoljne.

Ako ste se slučajno spetljali s ovakvim čudovištem, ali još uvijek sumnjate, evo znakova koji vam mogu pomoći da prepoznate spada li u tu kategoriju.

● Egocentrična je

Jedina osoba na svijetu koja joj nešto znači je ona sama. Svi ostali samo su topla tijela koja se nađu na njenom putu. Samo njoj se događaju tragedije, jedini osjećaji o kojima treba brinuti su njeni. Takva žena radije će otići na manikir nego u bolnicu da posjeti vašeg bolesnog oca.

Takvo ponašanje niko ne bi trebao tolerisati, pogotovo ne dobar muškarac, koji je idealna žrtva.

● Stalno kritikuje

Žena koja voli da ima kontrolu i želi da posramiti svog partnera. Sve će učiniti da se muškarac osjeća nesposobnim, ubiće mu samopouzdanje i on će zatim raditi sve što ona poželi. Za nju ništa nije dovoljno dobro i zato će vas kritikovati zbog svega, jer ste vjerovatno jedina osoba koja je uopšte sluša.

● Ima hladno srce

Nikada ne plače i nikada ne pokazuje emocije. Gleda samo kako će nekoga iskoristiti, a nije joj problem ni da povrijedi ljude. Hladna je i odlučna u svojim namjerama, koje često nemaju veze s etikom. Manipulatorka je i nikada, ali nikada nećete upoznati njenu nježnu stranu.

● Očekuje tretman poput kraljice

Riječ je o ženama koje su zapravo razmažena derišta i odbijaju da odrastu. Bila je obožavana dok je bila dijete i od malih je nogu naučila da dobije sve što želi. Kao odrasla smatra da i dalje sve mora biti kao prije.

Očekuje da je muškarac vozi, očekuje poklone i svu pažnju muškarca sa kojim je u vezi. Puna je zahtjeva i nikada ne sluša potrebe i želje drugih. Nema lijeka za takvu osobu, ona je jednostavno tako programirana.

● S ljudima postupa kao da su smeće

Vjeruje da su luksuzni tretmani rezervisani samo za nju, te uopšte nema poštovanja prema ljudima koji neke stvari čine za nju. Neljubazna je prema onima koji rade na šalteru, bezobrazna je prema konobarima... Ne doživljava ih kao ljudska bića nego kao robote koji su tu kako bi joj bili na usluzi i obraća im se svisoka. Nema saosjećanja prema siromašnima niti prema bolesnima.

'Sami su krivi', tako to objašnjava sebi i drugima. Loše govori i o drugim ženama, makar kritikuje način na koji pričaju ili se oblače.

● Šefuje bez prestanka

Misli da muškarci postoje da bi njoj služili, a to pogotovo misli za onog muškarca s kojim je u vezi. Očekuje da partner radi sve ono što ona ne želi raditi, stoga stalno šefuje, da bi dokazala svoju moć, ponekad čak i bez posebnog razloga, samo zato što može.

● Ponižava vas u javnosti

Kao što ne mari za osjećaje drugih, tako ne mari ni za osjećaje svog partnera. Štaviše, on joj dođe kao vreća za udaranje. Ide toliko daleko da ga ponižava pred prijateljima, porodicom, kolegama...

● Flertuje s drugim muškarcima

Najžalosnije od svega je što ima muškaraca koji tolerišu ovakve stvari. Takva je kakva je, flertuje s drugim muškarcima i šta sad... Međutim, ona to radi čak i pred svojim partnerom jer nema granice kad odluči da privuče pažnju. U stanju je da ide toliko daleko da će, kako bi izazvala ljubomoru i reakciju, upoređivati partnera i druge muškarce.

Bonus video: