Otac mu pucao u potiljak dok je štitio majku i braću

Tragedija se dogodila u Prištinskoj ulici na prvom spratu porodične kuće Dakića, naočigled Nikoline majke i tri brata
367 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 12:42h

Teška porodična drama odigrala se u nedjelju oko podne u trospratnici na Koniku kada je Podgoričanin Žarko Dakić (61), nakon svađe sa ukućanima, svom sinu Nikoli (24) pucao u grudi i potiljak!

Tragedija se dogodila u Prištinskoj ulici na prvom spratu porodične kuće Dakića, naočigled Nikoline majke i tri brata, koje je nastradali mladić pokušao da zaštiti od očevog stalnog maltretiranja.

Nakon što je mladić pao u lokvi krvi, Žarko Dakić je ispalio još nekoliko metaka u dnevnoj sobi, a potom je istrčao napolje i pištolj bacio u dvorište porodične kuće

On je navodno vrijeđao sinove i ženu, a potom je počeo da lomi pokućstvo u prostranom dnevnom boravku.

Tada je, kako se sumnja, Nikola ustao i izašao u hodnik, a potom se vratio i saopštio ocu da je, navodno, zvao policiju čija će "patrola brzo doći da ga smiri".

Sumnja se da je upravo ta rečenica posebno iziritirala najstarijeg Dakića, koji je hitro iz ladice izvadio pištolj, a potom sinu pucao u grudi i potiljak.

Nakon što je mladić pao u lokvi krvi, Žarko Dakić je ispalio još nekoliko metaka u dnevnoj sobi, a potom je istrčao napolje i pištolj bacio u dvorište porodične kuće.

Mlađi brat prijavio tragediju

"Ne znamo tačno koliko je trajala drama. Nama je Žarkov maloljetni sin V.D. oko 12.30 časova prijavio da je otac ubio njegovog brata. Patrola policije je iz kuće iznijela teško ranjenog mladića, dok su kolege uhapsile Žarka Dakića koji se nije opirao hapšenju", navodi sagovornik iz podgoričke policije.

Nikola Dakić je preminuo u 12.45, 15-ak minuta nakon što je doveden u Urgentni blog Kliničkog centra, poslije uzaludnih pokušaja reanimacije.

"Kada je doveden, mladić je bio gotovo bez znakova života. Nakon 15 minuta reanimacije proglasili smo smrt", rekao je "Vijestima" direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin.

Žarko često maltretirao porodicu

Viši državni tužilac u Podgorici trebalo bi da danas saopšti kvalifikaciju krivičnog djela koje će biti stavljeno na teret Žarku Dakiću

Nakon hapšenja, Žarko Dakić je smješten u pritvor PJ Podgorica, ali juče nije htio da razgovara sa inspektorima kako bi možda objasnio šta je bio motiv da ubije sina Nikolu.

Sumnja se da je Dakić sina ubio iz pištolja "CZ" cal. 7,65 mm, a tokom uviđaja nađeno je nekoliko čaura u dnevnoj sobi porodične kuće na Koniku.

"Policijski službenici su u dvorištu porodične kuće pronašli i izuzeli pištolj, koji će biti poslat Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi policija.

Prilikom hapšenja policajci su na glavi osumnjičenog primijetili krv i modrice, ali zbog toga što on nije želio da priča nije se moglo znati da li je neko od ukućana povrijedio osumnjičenog ili je povrede nanio sam sebi...

Uviđaj u kući i dvorištu Dakiću trajao je više od dva sata, a viši državni tužilac u Podgorici trebalo bi da danas saopšti kvalifikaciju krivičnog djela koje će biti stavljeno na teret Žarku Dakiću.

Galerija

Bonus video: