Azijske biljke za ljepotu kože

Letimičnim pogledom na kožu neke osobe može se procijeniti njen način života i godine. Svaka promjena uobičajenog izgleda kože, čak i kad je neznatna, djeluje na duh i kvari raspoloženje.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2011. 14:28h

Kozmetički proizvodi koji povećavaju opšte zdravlje doživljavaju stalni rast.

To su mnogobrojna eterična ulja i biljni ekstrakti koji su prava blagodet za kožu i organizam. Danas, skoro za svaki kozmetički problem postoje”odgovarajuće” biljne supstance.

U ovom bogatstvu biljki i zaštitu kože, postoje različiti ekstrakti i sastojci s antioksidacionim djelovanjem.

Mnogobrojne supstance djeluju protiv starenja kože, odnosno ublažavaju znake starenja, koži daju vlagu i pospješuju regeneraciju.

Njihova imena često zvuče egzotično, a djelovanje na ljudsko tijelo je nesporno i njihovi sastojci se sve više primjenjuju u kozmetičkim pripravcima.

Centella asiatica - poboljšava elastičnost kože, podržava sintezu kolagena, ublažava bore, jača vezivno tkivo, regeneriše, dezinfikuje, zacjeljuje rane i smanjuje ožiljke, celulit.i vene.

Ginkgo biloba - pripravci od ginkga u Aziji se primjenjuju tradicionalno za tretmane raznih tegoba. Ekstrakt ginkgoa ima svojstvo hvatača radikala, ublažava nadraženost i djeluje protiv starenja kože prouzrokovano svjelošću.

Ginseng - ekstrakt ginsenga se u Aziji primjenjuje kao univerzalno sredstvo protiv mnogih tegoba. Ginseng djeluje revitalizujuće i regeneriše ćelije.

Bonus video: