Frizure slavnih koje su svi prihvatili

Frizure su od davnina zaštitni simbol poznatih lica. Nekada su \'\'obični\'\' ljudi kopirali frizure aristokratije (princeza, prinčeva, kraljeva,...), dok su kasnije u 20.vijeku modu počela da diktiraju lica iz svijeta glume i muzike.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2011. 12:22h

Među njima, nezaobilazni su: Klark Gejbl, Džejms Din, Merilin Monro, Đina Lolobriđida, Elvis Prisli, Tvigi, Odri Hepbern i mnogi drugi.

Do Drugog svjetskog rata i muške i ženske frizure su bile jednostavne.

Žene su uglavnom njegovale dugu kosu, a muškarci kratke, klasične frizure učcvršćene uljem za kosu.

Nakon toga počinje revolucija u svijetu frizura.

Počinju se nositi i kratke i duže frizure, šiške postaju aktuelne, a Bitlsi prvi počinju nositi dužu kosu sa zulufima i bradom.

Merilin Monro postaje sex simbol, a njenu frizuru sa perfektnom platinastom bojom i uvojcima kopiraju žene širom svijeta.

Kasnije se pojavljuju hipici sa svojim buntom kojima je sve dozvoljeno, kao potpuno duga kosa kod muškaraca, dok sa druge strane poznata manekenka Tvigi promoviše vitku liniju i kratku dječačku frizuru među ženama.

Elvis Prisli je svakako pjevač koji je od klasične frizure na razdeljak stvorio jedinstvenu frizuru koja je postala njegov zaštitni znak.

Muškarci su se ugladali na njega, jer je predstavljao pravu senzaciju gdje god bi se pojavio.

Nakon raznih perioda kroz koje su frizure prolazile, postaju aktuelne razne varijante poput ‘skinhed’, pank ili gotskih stilova.

Danas možemo reći da su u modi sve frizure koje vam dobro stoje.

Bonus video: