Šlek ruši mit zvani Kontador

Ako je suditi po kvotama, ljubitelje biciklizma čeka spektakularna borba na „Tur de Fransu” između aktuelnog osvajača Alberta Kontadora i prošlogodišnjeg vicešampiona Endija Šleka.
69 pregleda 0 komentar(a)
tur_1, Foto: REUTERS
tur_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.07.2011. 22:22h

Kladioničari obično ne griješe, a ako je suditi po kvotama, ljubitelje biciklizma čeka spektakularna borba na „Tur de Fransu” između aktuelnog osvajača Alberta Kontadora i prošlogodišnjeg vicešampiona Endija Šleka.

Naime, kvota na El Pistolera je 4,50, dok je mlađi od dvojice braće iz Luksemburga tik iza njega, jer se na uloženi euro dobija četiri. Razloga za takav odnos snaga ima više - Šlek bi vjerovatno i prošle godine do kraja bio u konkurenciji za titulu da nije imao peh sa spadanjem lanca u 15. etapi, a odavno jedan vozač nije u istoj godini osvojio „Điro d’Italiju” i „Tur”, što će pokušati Kontador.

Uzgred, najbolji biciklista današnjice će protiv sebe imati i publiku, koja ga je na prekjučerašnjoj prezentaciji njegovog tima Rabobank izviždala. Povod je afera sa dopingom sa prošlogodišnje trke „Oko Francuske”, zbog koje je 28-godišnji Madriđanin bio suspendovan, pa pomilovan.

"Nekim vozačima to nije potrebno, ali ja uživam u podršci navijača. To mi daje dodatnu motivaciju", rekao je Šlek, koji je kao i njegov brat Frank pozvao navijače da ne zvižde Kontadoru. - To nije bilo lijepo ni prema Albertu, ni prema njegovom timu".

„Tur” počinje sjutrašnjom etapom od Pasaž du Goa do Mon de Alueta, koja je duga 191,5 kilometara. Do 24. jula, kada se spektakl završava na Jelisejskim poljima, voziće se ukupno 21 etapa, dužine 3.430,5 kilometara.

Bonus video: