Ne propustite: Boris Dežulović u 17 h na radiju Vijesti!

“Melodije borbe i pretvorbe”, satirični kabare Borisa Dežulovića i Predraga Lucića biće izveden večeras u u “Karveru” u 23 sata
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 10:15h

Danas u 17h na radiju Vijesti (100.6) poslušajte emisiju "Nikad načisto" sa Dušanom Đurovićem, a gost emisije je Boris Dežulović, hrvatski novinar i pisac, jedan je od suosnivača Feral Tribune-a.

Dežulović je gost književnog festivala "Odakle zovem", u knjižari Karver. “Melodije borbe i pretvorbe”, satirični kabare Dežulovića i Predraga Lucića, najposjećeniji šou na ex jugoslovenskim prostorima biće izveden večeras u “Karveru” u 23 sata.

Prvi put u Podgorici

Lucić i Dežulović pjevanjem i recitovanjem svojih pjesama i obradama šlagera i pop hitova kritikuju stvarnost, političare, kulturni estamblišment, nacionalizam i sve ostale negativne pojave društva.

Dežulović je jedan od najčitanijih kolumnista na prosturu bivše Jugoslavije.

Godine 2003. objavio je "Christkind", roman o putovanju kroz vrijeme i etičkim dilemama vezanim za mogućnost ubistva Adolfa Hitlera kao bebe, a dvije godine kasnije roman "Jebo sad hiljadu dinara", satiru roman o ratu u Bosni i Hercegovini. Objavio knjigu poezije Pjesme iz Lore, kao i zbirku priča "Poglavnikova bakterija".

Dežulović prvi put nastupa u Podgorici.

Bonus video: