Komemorativna sjednica povodom smrti Ljubomira Jovanovića (24)

Jovanović će biti sahranjen istog dana u selu Lutovu kod Kolašina.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 19:28h

Komemorativna sjednica povodom tragične smrti Ljubomira Jovanovića održaće se u subotu u 9 časova u KIC „Budo Tomović”. Jovanović će biti sahranjen istog dana u selu Lutovu kod Kolašina.

Ubica ukrao iz kazina 500 eura

Policija je privela više osoba za koje sumnja da bi mogle imati veze sa sinoćnjim ubistvom mladog košarkaša Ljubomir Jovanović (24).

Košarkaš, član B reprezentacije Crne Gore, ubijen je oko 22.30 časova prilikom pokušaja razbojništva u cetinjskom kazinu "Lutrija", koji se nalazi na Balšića Pazaru.

Na izlasku iz grada policija zaustavlja i kontroliše sve automobile koji sa Cetinja kreću prema Podgorici ili Budvi, a kako javlja agencija Beta kontrolišu se i sva vozila na ulazu u Podgoricu koja dolaze iz pravca Cetinja.

U toku je kriminalistička obrada slučaja koji je uznemirio Cetinjane i sportsku javnost.

Maskirani pljačkaš je sinoć sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci upao u kazino, u kojem je bilo 5 gostiju i radnik lutrije, saopštila je policija.

U tom trenutku, u kazinu je bio radnik Lutrije i još pet osoba, uključujući Jovanovića.

“Maskirano lice je, kako se sumnja, pištoljem zaprijetilo radniku, kojem je zatim zadao više udaraca rukama u predjelu glave i od njega oduzeo novčanik sa pazarom u iznosu od 300 do 500 eura“, kaže se u saopštenju.

Uprava policije navodi da je ubica naišao na Jovanovića prilikom izlaska iz kazina, i u tom trenutku, iz pištolja za sada nepoznate marke i kalibra, ispalio hitac koji je mladića pogodio u grudi.

“Potom je počinilac istrčao iz objekta i udaljio se. Jovanović je preminuo u ambulanti Hitne pomoći“, precizira se u saopštenju.

Igrao u grčkoj ligi

Jovanović je rođen 27. juna 1987. u Podgorici. Dijete "Budućnosti". Igrao je u "Lovćenu" i niz drugih timova u okruženju.

Zadnju sezonu je proveo u grčkom KAOD-u i izborio plasman u prvu ligu.

Bio je na pripremama B reprezentacije, koja se sprema za odlazak na turnir u Kinu.

Galerija

Bonus video: