Budvani u posljednjem šeširu

Nosioci žrijeba biće Trentino (Italija), Kuneo, (Italija), Zenit (Rusija), Lokomotiva Novosibirsk (Rusija), Iraklis (Grčka) i Belhatov (Poljska).
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.06.2011. 22:27h

Odbojkaški klub Budvanska rivijera sa nestrpljenjem očekuje sjutrašnji žrijeb u Beču, koji će drugu godinu biti održan u Unika taueru (žrijeb počinje u 20 časova). Iako o tome nije bilo zvaničnih potvrda iz kluba, nije teško zaključiti da od epiloga žrijeba umnogome zavisi strategija budvanskog kluba u ljetnjem prelaznom roku. Uostalom, do sada je redove Budvanske rivijere pojačao jedino libero Ivan Rašović, otišlo je pola ekipe, a još uvijek nije ozvaničen nastavak saradnje sa trenerom Veselinom Vukovićem, iako je nedavno dana razgovarao sa čelnicima kluba. S toga su sve oči uprte u Beč, a u Rivijeri se svi nadaju povoljnom žrijebu u trećem nastupu u Ligi šampiona.

Budvani su lani ostvarili najveći uspjeh u istoriji crnogorske odbojke, plasmanom u drugu rundu Lige šampiona, gdje ih je zaostavio belgijski Noliko. Premijerni nastup “narandžasti” završili su u grupi...

Budvani će, inače, žrijeb dočekati u četvrtom, posljednjem šeširu, dok će nosioci žrijeba biti Trentino (Italija), Kuneo, (Italija), Zenit (Rusija), Lokomotiva Novosibirsk (Rusija), Iraklis (Grčka) i Belhatov (Poljska).

Po unaprijed utvrđenim pravilima žrijeba, dvije ekipe izu iste zemlje ne mogu biti svrstane u istu grupu.

Biće žrijebane 24 ekipe (iz 16 zemalja), u šest grupa po četiri tima. U narednu rundu idu po dvije prvoplasirane iz svake grupe i najbolja trećeplasirana, od kojih će jedna, nakon konkursa, dobiti šansu da organizuje finalni turnir zbog čega će direktno na fajnl-for.

U Ligi šampiona ove godine igraće tri debitanta – belgijski Lenik, u kojem igra bivši igrač Budućnosti Dejan Radić, i koji je iza sebe u prvenstvu ostavio Ruselar, zatim pobjednik ruskog Kupa Lokomotiva iz Novosibirska i prvak Srbije, Partizan, u čijim redovima igra crnogorski reprezentativac Aleksandar Minić, kao i bivši dugogodišnji član Budućnosti Ivan Steljić. Italija će jedina imati tri predstavnika.

Ovogodišnja Liga šampiona startuje 18. oktobra.

Šeširi

Prvi šešir

Trentino (Italija), Kuneo, (Italija), Zenit (Rusija), Lokomotiva Novosibirsk (Rusija), Iraklis (Grčka), Belhatov (Poljska)

Drugi šešir

Zaksa (Poljska), Poatje (Francuska), Tur (Francuska), Noliko (Belgija), Lenik (Belgija), Fenerbahče (Turska)

Treći šešir

Arkaš (Turska); Teruel (Španija), Fridrihshafen (Njemačka), Unterhahing (Njemačka), Hipo Tirol (Austrija), Bled (Slovenija)

Četvrti šešir

Lube (Italija), Partizan (Srbija), Češke Budejovice (Češka), Budvanska rivijera (Crna Gora), Zalau (Rumunija), CSKA (Bugarska).

Bonus video: