SPREMAN ZA TUŽBE

Usvojena žalba Miličkovića: Šamar za Mugošu, sudstvo, policiju

Čitav proces je sada pod znakom pitanja. Svima je bilo jasno da je nada mnom počinjen zločin....
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 14:13h

Upravni sud usvojio je tužbu vlasnika prinudno oduzete imovine u Maslinama, Vasilija Miličkovića i poništio rješenje Ministarstva finansija od aprila, kojim je Ministarstvo odbilo Miličkovićevu žalbu na prinudnu eksproprijaciju njegove zemlje, radi izgradnje miniobilaznice.

Vijeće sudija koje čine Dragan Đuretić, Gordana Pot i Ljubinka Popović-Kustudić utvrdilo je nepravilnosti u Predlogu za eksproprijaciju iz septembra prošle godine, te na osnovu toga prihvatili tužbu Miličkovića.

Upravni sud je naložio Ministarstvu finansija da donese "novo, na zakonu zasnovano rješenje" i obavezao ih da Miličkoviću nadoknade troškove sudskog spora od 405 eura, u roku od 15 dana od dostavljanja presude.

Miličković je najavio da će podnijeti tužbe protiv svih onih koji su ga "tamničili, mučili i kršili njegova ljudska prava posljednjih par mjeseci".

Uhapšen je tri puta, a njegova ćerka jednom, za ometanje javnog reda i mira. Miličkovići su kažnjeni sa 2.900 eura, a Vasilije je dobio i kaznu od 20 dana zatvora.

Miličković je u žalbi Ministarstvu finansija, izjavljenoj na rješenje Uprave za nekretnine, kojim je usvojen zahtjev Direkcije za imovinu Glavnog grada o prinudnoj eksproprijaciji njegove zemlje, tvrdio da se u Predlogu za eksproprijaciju Direkcije ne pominje njegovo imanje od 772 metra kvadratna, vlasništvo firme “M&V kompani”, kao ni broj parcele na kom se nalazi, te da uz predlog za eksproprijaciju Miličković nije dobio potvrdu da su obezbijeđena novčana sredstva za oduzetu zemlju.

U obrazloženju presude Upravnog suda se navodi da u Predlogu mora biti naznačena nepokretnost za koju se predlaže eksproprijacija i mjesto gdje se ta nepokretnost nalazi, vlasnik nepokretnosti za koju se predlaže eksproprijacija, a uz predlog se podnosi izvod iz katastra nepokretnosti.

"Sud je našao da je prvostepenim rješenjem počinjena bitna povreda pravila postupka. Ovu povredu postupka tuženi nije otklonio u postupku odlučivanja po žalbi tužilaca, iako je to bio dužan učiniti. Samim tim i osporeno rješenje je obuhvaćeno povredama pravila postupka, koja su bila od uticaja na rješavanja, zbog čega je nezakonito, a što je bio dovoljan razlog da sud usvoji tužbu i poništi osporeno rješenje, ne upuštajući se u ostale navode tužbe”, navodi se u obrazloženju presude.

Protestima na svom imanju, Miličković je danima ometao radove na završetku zaobilaznice, stojeći na svom imanju i ne dajući bagerima da mu oduzmu 772 metra kvadratna zemlje, tvrdeći da je postupak eksproprijacije nezakonito urađen.

Uhapšen je tri puta, a njegova ćerka jednom, za ometanje javnog reda i mira. Miličkovići su kažnjeni sa 2.900 eura, a Vasilije je dobio i kaznu od 20 dana zatvora.

Galerija

Preporučujemo za Vas