stigao poziv

Policija će ispitivati Vanju Ćalović o snimku svadbe Safeta Kalića

Prema podacima koje smo danas dobili iz policije, snimak je navodno postavljen na internet sa adrese koja pripada MANS-u, rekla je Ćalović
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 13:10h

Uprava policije je, po nalogu tužilaštva, pozvala predstavnike MANS-a da u petak u 12 časova pruže informacije „na okolnosti video zapisa „Svadba Safeta Kalića“.

Na spornom snimku se pojavljuju lica za koja policije više zemalja tvrde da su šefovi organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, Srbiji, Kosovu i Bosni i Hercegovini, zajedno sa visokim funkcionerima crnogorske Agencije za nacionalnu bezbijednost.

"Prema podacima koje smo danas dobili iz policije, snimak je navodno postavljen na internet sa adrese koja pripada MANS-u. Umjesto da ulažu sve napore da 'goste' Kalićeve svadbe smjeste u zatvor, naša policija i tužilaštvo saslušavaju predstavnike MANS-a o tome ko je i kako objavio snimak na internetu", navodi se u saopštenju izvršne direktorke MANS-a Vanje Ćalović.

Ona je ocijenila da policija na taj način direktno pomaže kriminalcima.

Ćalović je kazala da će predstavnici MANS-a sjutra poći u policiju i saopštiti im ubjeđenje da je snimak na internet postavio neki savjesni građanin

Krivična djela koja se odnose na neovlašćeno objavljivanje podataka kojim se ugrožava privatnost se istražuju samo po privatnoj tužbi, rekla Ćalović, a ne po službenoj dužnosti.

"Iz toga logično proizilazi da bi ovakvu istragu trebao da vodi Safet Kalić ili neko od njegovih gostiju koji se sumnjiče da su među najmoćnijim šefovima organizovanog kriminala. Međutim, istragu vode tužilaštvo i policija, pa se nameće pitanje sa kojom svrhom ako ne da pomognu kriminalcima iz regiona da lociraju one koji govore o njihovim poslovima. Uvjereni smo da je instrukcija za ovakvo ponašanje data direktno iz vrha policije i tužilaštva,

Ćalović je kazala da će predstavnici MANS-a sjutra poći u policiju i saopštiti im ubjeđenje da je snimak na internet postavio neki savjesni građanin.