Filmski festival „Summer Cinemania“ u Budvi

Filmovi će biti prikazivavani u turističkom naselju „Slovenska plaža“, u predivnom ambijentu bazena „Rondo I“ i u bioskopu JU Spomen doma „Crvena Komuna“ Petrovac.
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 12:55h

Festivalska dešavanja u okviru Budvanskog ljeta“ nastvaljaju se sjutra veče, kada će na bazenu „Rondo“ u turističkom naselju „Slovenska plaža“ započeti atraktivni festival filma „Summer Cinemania“ izvođenjem filma “ Montevideo, Bog te video”

Festival, po četvrti put organizuju Turistička organizacija Budve, Opština Budva, HG „Budvanska rivijera“ i preduzeće „Copyright“, u saradnji sa producentskom kućom „Mirius Tuck“ iz Beograda.

Prema riječima koordnatora za manifetscije u TO Budva, Maje Rašković, festival u Budvi će trajati do 15. septembra a u Petrovcu poslednje izvođenje biće 31. avgusta.

"Filmovi će biti prikazivavani u turističkom naselju „Slovenska plaža“, u predivnom ambijentu bazena „Rondo I“ i u bioskopu JU Spomen doma „Crvena Komuna“ Petrovac, sa početkom projekcija svake večeri u 22 časa. Gosti će moći da uživaju u aktuelnim filmovima među kojima će se premijerno prikazati oko 15 filmova, prema žanru podijeljenih u različite cikluse" kazala je Raškovićeva.

Ona je najavila da će premijerno biti prikazani u Crnoj Gori filmovi „Super 8“ i „Poštena igra (Fair Game)“ dok će „Harry Potter“ i „Winnie the Pooh Movie“ u datim terminima biti premijerno prikazani u regionu.

"Festival „Summer cinemania“ se sa ponosom može pohvaliti ekskluzivnošću, u odnosu na događaje ne samo u reigionu već i u svijetu. Festival filma u Petrovcu otvaramo filmom „Invazija: Bitka za Los Anđeles“, sjajnom naučno-fantastičnom sagom o dokumentovanim slučajevima bliskih kontakata sa NLO – kazala je Raškovićeva.

Ona je dodala da uporedo počinje i VI po redu Festival crnogorskog muzičkog nasljeđa “Muzika ljeta”.

"Ova tradicionalna manifestacija trajaće sve do 22. septembra, dva puta sedmično, srijedom u Petrovcu, na platou ispred hotela “Palas” i četvrtkom u Starom gradu, na Trgu pjesnika.

Karakterisaće je nastupi brojnih klapa, koncerti raznih akustičnih instrumenata i folklornih društava, kao i modne revije inspirisane paštrovačkom nošnjom, a sve u službi promocije autentičnog zvuka i kulturno – istorijskog nasljeđa ovih prostora.

Ulaz za sve koncerte je besplatan, a svi programi, osim večerašnjeg, počinju u 21 čas – zaključila je Rašković.

Bonus video: