Srđan Turković tvrdi da ga je policajac pretukao

“Ovo nije prvi put da moja porodica ima problema sa mojkovačkom policijom. Ili izbiju mene, ili brata, ili strica. Čim kupimo kola odmah nam ih oduzmu na nekoliko mjeseci”, priča Turković
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 07:05h

Mojkovčanin Srđan Turković (25) tvrdi da je preživio toruturu od policajca u svom gradu, naočigled više ljudi, kao i da mu nijesu dozvolili da podnese prijavu protiv službenika policije koji ga je pretukao.

Zauzvrat, tvrdi, dobio je prijavu za napad na službeno lice.

Turković je kazao da je u utorak, 28. juna, imao manji sukob sa jednim sugrađaninom u centru Mojkovca. Na njegov poziv, došao je policajac Mirčeta Pantović koji im je rekao obojici da sa njim odu u stanicu policije.

Ovo nije prvi put da moja porodica ima problema sa mojkovačkom policijom

Podlivi i oguljotine

Zatim je, kako navodi, Pantović pozvao još jednog kolegu nakon čega su ga poveli u stanicu.

“Tamo me je opet izudarao. To su vidjele i neke njegove kolege. Niko nije reagovao”, kazao je Turković.

On tvrdi da ga je odmah zatim upravo Pantović odveo u službu Hitne pomoći u Mojkovcu.

U izvještaju ljekara HMP stoji da je Turković primljen u 19. 30 časova, konstatovano je više povreda, podliva i oguljotina, preporučeno nekoliko medikamenata, a na kraju izvještaja stoji “opservacija 24 časa”.

Turković je nakon toga vraćen u pritvor do ponoći, kada je sa njim razgovarao komandir Vito Veljović. Veljović mu je navodno tada kazao da su podnijeli prijavu protiv njega zbog napada na službeno lice.

“Ja sam htio da podnesem prijavu protiv Pantovića, a on mi je rekao da to ne mogu, nego da idem za Podgoricu”, kazao je Turković.

Nije prvi put

On je juče i došao u zgradu policije u Podgorici, kako bi podnio krivičnu prijavu protiv policajca, ali mu je policajac na portirnici, nakon što mu je objasnio zašto je tu, rekao:

“Kad se dogovoriš sa (direktorom Veselinom) Veljovićem onda prijavi”.

Mladić je pokušao da dođe i do Veljovića ali mu nije omogućeno “zbog obaveza direktora”. Tvrdi da je sekretarica direktora policije kazala “da će ga zvati”.

“Ovo nije prvi put da moja porodica ima problema sa mojkovačkom policijom. Ili izbiju mene, ili brata, ili strica. Čim kupimo kola odmah nam ih oduzmu na nekoliko mjeseci...” priča Turković.

Iz policije tvrde drugačije. Kako je saopštila portparol Tamara Ralević, Mojkovčanin M. B. je telefonom prijavio da ga je Turković napao, u Ulici Janka Vukotića, ispred ugostiteljskog objekta „King“.

Policija: Bio je pijan

Policajac Pantović je zatekao mladiće kako se otimaju, kao i građanina D. V. koji je pokušavao da spriječi dalju tuču između njih dvojice.

“Nakon dolaska policajca M. P, M.B. je prestao sa narušavanjem javnog reda i mira, dok je S.T. u vidno alkoholisanom stanju (što je kasnije potvrđeno od strane doktora Hitne službe nakon odbijanja lica da se alkotestira) nastavio da prijeti, galami i viče”, saopštila je Ralević.

Ona navodi da je Pantović mladićima rekao da moraju poći sa njim u stanicu, radi uzimanja izjava, čemu se Turković usprotivio i uhvatio za ruke policajca, udario ga nekoliko puta u predjelu grudi, a potom su obojica pali na asfalt.

Prijava: Napad na službenika

U tom trenutku je navodno pristigao policajac D.V. i primjenom sredstava prinude on i Pantović su priveli Turkovića. Iz policije tvrde da je Pantović tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

“Za sve vrijeme dok su S.T. dovodili do prostorija (pješice), on je policijskim službenicima M. P. i D. V. pružao pasivni otpor, kao i pljuvao policajce, a takođe im je i prijetio da će ostati bez posla i da će nauditi njima i njihovim porodicama”, kaže Ralević.

Turković je, kako se navodi, na sopstveni zahtjev odveden u Dom zdravlja gdje mu je ljekar priključio infuziju radi otrežnjenja jer je bio u vidno alkoholisanom stanju, što je i konstatovao u izvještaju, u kojem je konstatovano i par manjih povreda u vidu ogrebotina koje je najvjerovatnije zadobio u tuči sa M. B. On je nakon toga zadržan u policiji do otrežnjenja.

Policija je osnovnom državnom tužiocu u Mojkovcu, u redovnom postupku podnijela krivičnu prijavu protiv Turkovića “zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na policijskog službenika u vršenju službene dužnosti”.

Turković došao nenajavljen?

“Policijski službenici prema S. T., osim gore opisanih, nijesu primjenjivali druga sredstva prinude, niti su S. T. udarali, već su postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima. Takođe je netačno da je direktor Uprave policije bio zauzet da bi primio S.T. jer direktor nije ni bio u kancelariji kada je S. T. došao do prijavnice”, kazala je Ralević.

Ona je dodala da je Turković došao nenajavljen. Prvo je kontaktirao sa policijskom službenikom koji radi na prijavnici, i zatim i sa sekretaricom direktora. Sekretarica direktora je S. T. kazala da je direktor odsutan i zamolila ga da ostavi broj telefona radi kontakta, što je on i učinio.

“Što se tiče njegovog navodnog neuspjelog pokušaja da podnese prijavu protiv policijskog službenika, netačno je da S. T. nije dozvoljeno da podnese takvu prijavu. S.T., naime, to uopšte nije ni pominjao policijskim službenicima sa kojima je bio u kontaktu”, navodi se u dopisu “Vijestima” povodom pritužbi Turkovića.

Bonus video: