Brano Mićunović bio u zahtjevu srpskog tužilaštva za prisluškivanje Šarića

Tužilaštvo je Mićunovića u tom zahtjevu označilo kao organizatora šverca droge i cigareta u međunarodnim razmjerama
793 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Arhiva Vijesti
Brano Mićunović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.06.2011. 16:01h

Srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal u jednom od zahtjeva kojim je od suda svojevremeno tražilo dozvolu za prisluškivanje odbjeglog narko bosa Darka Šarića, navelo je da je on u bliskim odnosima sa Branislavom Branom Mićunovićem iz Crne Gore, rečeno je danas na suđenju Šarićevoj grupi.

Tužilaštvo je Mićunovića u tom zahtjevu označilo kao organizatora šverca droge i cigareta u međunarodnim razmjerama, piše beogradski "Blic".

Zatamnjeno Mićunovićevo ime

Taj zahtjev tužilaštva predstavljen je na suđenju Šarićevoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu, na kome je sud preslušavao snimke presretnutih razgovora između pripadnika Šarićeve grupe, ali je na insistiranje odbrane ime Mićunovića zatamnjeno.

Advokat jednog od optuženih Borivoje Borović tražio je od suda da se ime Mićunovića na dokumentima zatamni i da se ne prikazuje javno u tom kontekstu, jer Mićunović nije ni osumnjičen ni optužen, a sudija Siniša Petrović je prihvatio sugestiju.

Advokat jednog od optuženih Borivoje Borović tražio je od suda da se ime Mićunovića na dokumentima zatamni

U jednom drugom zahtjevu tužilaštvo je kao razlog za prisluškivanje pored ostalog navelo i da je Šarić kontaktirao sa Stankom Subotićem Canetom, koji je takođe u bjekstvu i u odsustvu mu se sudi zbog šverca cigareta.

Izvedeni i snimci razgovora

Na suđenju kao dokazi su izvedeni i snimci razgovora članova grupe Darka Šarića, na osnovu kojih je, prema tvrdnjama tužilaštva, italijanska policija zaplijenila 236 kilograma kokaina, 19. januara 2009. godine.

Branioci optuženih osporavali su te snimke koje su presrele italijanske obaveštajne službe i tražili da se obezbijedi prisustvo svjedoka saradnika Nebojše Joksovića kako bi mu postavljali pitanja, jer je “na suđenju u Italiji pričao drugačije”.

Branioci optuženih osporavali su te snimke koje su presrele italijanske obaveštajne službe

Joksović je bio jedan od Šarićevih najbližih saradnika i prijatelja od osnovne škole.

Šarić je u razgovoru vođenom na dan zaplijene, 19. januara, obavijestio Joksovića da "imaju neke probleme i da pošalje rođake", a Joksović mu se žalio da mora na sahranu u Pljevlja, jer je njegovom zetu umro otac.

Najbolji studenti na suđenju

Šariću u njegovoj grupi sudi se zbog pokušaja šverca preko dvije i po tone kokaina Iz Latinske Amerike u Evropu u oktobru 2009. godine.

Današnjem suđenju prisustvovalo je i 12 najboljih studenata Pravnog fakulteta sa prosjekom iznad devet, koji su na ljetnjoj praksi u advokatskoj kancelariji Zdenka Tomanovića, advokata prvooptuženog Šarića.

Nastavak suđenja je zakazan je za 28. septembar.

Bonus video: