Šapuriću ponovo 14 godina za ubistvo, Raduloviću 5 godina

Vijeće sudije Moštrokol nije prihvatilo navode iz optužnice da je Šapurić ovo krivično djelo izvršio "pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju"
512 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Šapurić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.06.2011. 14:33h

U ponovljenom postupku krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol danas je u Višem sudu u Podgorici osudilo Zorana M. Šapurića na 14 godina zatvora za ubistvo Milutina N. Kankaraša, dok je na pet godina zatvora osuđen Srđan S. Radulović zbog ranjavanja Marka M. Vilotijevića.

Mirko Miković za "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", osuđen na godinu dva mjeseca zatvora.

U prvostepenoj presudi se navodi da je 12. januara 2008., oko 02,30 časova u naselju Kočani u Nikšiću, u kafani „VS“, okrivljeni Šapurić s umišljajem ubio Kankaraša.

Vijeće sudije Moštrokol nije prihvatilo navode iz optužnice da je Šapurić ovo krivično djelo izvršio "pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju".

Iste noći, ispred kafane, okrivljeni Radulović je sa umišljajem pokušao da ubije Vilotijevića. Ni za u ovoj slučaju nisu prihvaćeni navodi iz optužnice da je Radulović pucao "pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju".

Prema navodima prvostepene presude, Šapurić je potegao pištolj „CZ 99", a Radulović automatsku pušku.

U prvostepenoj presudi se navodi da je 12. januara 2008., oko 02,30 časova u naselju Kočani u Nikšiću, u kafani „VS“, okrivljeni Šapurić s umišljajem ubio Kankaraša. Iste noći, ispred kafane, okrivljeni Radulović je sa umišljajem pokušao da ubije Vilotijevića.

Prema navodima prvostepene presude, Šapurić je potegao pištolj „CZ 99", a Radulović automatsku pušku.

Nakon toga, Radulović je uperio pušku u pravcu Vilotijevića, koji se nalazio ispred ulaznih vrata kafe bara i ispalio više hitaca od kojih ga je jedan pogodio, nanijevši mu povredu prostrelinu u predjelu desne butine.

Potom je Šapurić iz pištolja, sa ulaznih vrata kafe bara ispalio više hitaca prema Kankarašu koji se nalazio u unutrašnjosti kafe bara. Jedan hitac ga je pogodio, nanijevši mu tešku povredu u lijevom slabinskom predjelu.

Bonus video: