Saslušani ljekari i obućar osumnjičeni za obljubu nad djetetom

Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.
92 pregleda 0 komentar(a)
sljukic, Foto: Savo Prelević
sljukic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2011. 14:04h

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Nebojša Golubović saslušao je trojicu osumnjičenih za obljubu nad djetetom i posredovanje u vršenju prostitucije i donio rješenje za sprovođenje istrage.

Postupajući po Zahtjevu za sprovođenje istrage Osnovnog državnog tužilaštva sudija je saslušao doktora Momčila Šljukića (60), doktora i školskog profesora Dragana Nikolića (60) i obućara Šefkija Hadžajlića (60).

Njima tužilaštvo na teret stavlja krivično djelo obljubu sa djetetom Šljukiću, a Nikoliću i Hadžajliću posredovanje u vršenju prostitucije trinaestogodišnje djevojčice. Uz Zahtjev, tužilaštvo je dostavilo i predlog za određivanje pritvora.

Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Dan ranije vanraspravno vijeće Osnovnog suda odbilo je žalbu advokata odbrane osumnjičenih na rješenje o pritvoru.

Nikolić, Hadžajlić i Šljukić uhapšeni su 23. juna, uveče, u policijskoj akciji “Veza”. Nakon što ih je u subotu saslušao sudija Golubović, određen im je pritvor u trajanju od mjesec dana.

Ljekar iz Podgorice Dragan Nikolić, koji je i profesor u srednjoj školi i vlasnik jedne privatne klinike i obućar Šemso Hadžalić sumnjiče se da su iskoristili težak porodični i materijalni položaj ove djevočice i na tjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge.

Iz policije su saopštili da se kriminalistička obrada i policijska istraga upućuju na zaključak da su njih trojica krivična djela ponovili više puta u toku 2011. godine.

U predistražnom postupku osim osumnjičenih, saslušana je i djevojčica.

Prema nezvaničnim informacija Šljukić je sudiji Goluboviću opisao šta se dogodilo neposredno prije hapšenja. On je navodno uhapšen u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa trinaestogodišnjakinjom. Šljukić tvrdi da do seksualnog odnosa nije došlo.

Nikolić je, kako je kazao njegov advokat Vlado Bjeković, u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice. I Hadžajlić je, prema riječima njegovog branioca po službenoj dužnosti Dragoljuba Petrovića , negirao da je imao seksualne odnose sa djevojčicom i branio se ćutanjem.

Zbog složenosti slučaja u istragu se uključio i multidiciplinarni tim, sastavljen, pored policije i tužilaštva, i od predstavnika ministarstva zdravlja, ministarstva rada i socijalnog staranja...

Bonus video: