Marović: Nije bilo potrebe da mi se upada u stan, ne bih pobjegao

Kuljača je kazao da je radio u okviru zakonskih ovlašćenja i da ne osjeća krivicu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 08:55h

Rajka Kuljaču, Dragana Marovića i Đorđa Pinjatića niko od rodbine nije čekao ispred kapije ZIKS-a, što bi moglo da znači da su bili iznenađeni odlukom da im se ukine pritvor. Kuljača je bio neobrijan i pospan, dok je Marović bio u bermudama i dresu. Pinjatić je bio obučen u odijelo, vedar i nasmijan.

Dragan Marović je novinarima izjavio da je iznenađen, ali da je duboko u duši vjerovao u pravdu.

"Negdje duboko u duši i glavi sam sigurno očekivao ovakvu odluku. Vjerujem u pobjedu i vjerujem u neku pravdu. Pa vidite kako izgledam, u šortsu, potpuno sam se pripremio za današnji dan u pritvoru. Nijesam očekivao da će to biti tako brzo, iznenadno. Svakako sam prijatno iznenađen", rekao je on.

Ubuduće će lakše moći da iznosi i priprema odbranu sa slobode jer je, kako kaže, u zatvorskim prostorijama loša svjetlost.

Ubuduće će lakše moći da iznosi i priprema odbranu sa slobode jer je, kako kaže, u zatvorskim prostorijama loša svjetlost.

"Ali, dobro, možda je to tako trebalo da se desi“, smatra bivši stanar Istražnog zatvora. On je ponovio da ne osjeća krivicu, a da će se na sudu doći do istine.

"Nadam se da ćete objektivno pratiti suđenje i da će biti prenese činjenice koje tamo budu saopštene. Ja nijesam imao do sada iskustvo sa sudstvom, i odavde ne možete objektivno da zaključujete", kazao je Marović na pitanje novinara "Vijesti" da li vjeruje u nezavisno sudstvo nakon odluke Apelacionog suda da ukine pritvor.

„Dugogodišnji advokat u crnogorskom pravosuđu Zoran Vukčević je napustio naš predmet, ali ja smatram da on nijednim gestom i dopisom nije nas oštetio, već je pokušao da nam pomogne. Da ne vjerujem u crnogorsko sudstvo, ja ne bih progovorio nijednu riječ na suđenju. Dakle, vjerujem“, kazao je Marović.

Kuljača: Da sam znao, obijao bih se

Kuljača je kazao da je radio u okviru zakonskih ovlašćenja i da ne osjeća krivicu.

„Vjerujem u sudske i tužilačke organe i državu Crnu Goru koju sam i sam pravio. Drago mi je što ću vidjeti svoju porodicu. Zaista nijesam očekivao da će mi biti ukinut pritvor. Spavao sam i možda bih se sredio i obrijao“, kazao je Kuljača.

Pinjatić je naveo da je bio na treningu u zatvoru, tako da nije očekivao da će biti donijeta ovakva odluka.

„Zadovoljstvo mi je što sam izašao. Ali, nijesam očekivao da ću i ovoliko da budem u pritvoru. Sigurno je da će u danima koji su ispred nas biti preispitivanje, kako ličnih, tako i profesionalnih i planova, projekcija i ciljeva. Nijesam do sada iznosio odbranu, ali mogu reći da se ne osjećam krivim. Razloge za to reći ću u sudnici, gdje je mjesto da se govori. Mislim da nije u redu što sam poslije podizanja optužnice ostao u pritvoru“, zaključio je Pinjatić.

Odlukom Apelacionog suda juče im je ukinut pritvor.

Galerija

Bonus video: