Zakupac Svetog Stefana prijavio upad na ostrvo, intervenisala policija

Iz Odbora je "Vijestima" rečeno da su pokušavali da uđu na ostrvo kako bi novinari mogli da izvještaju o hramu Aleksandra Nevskog.
84 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.06.2011. 18:05h

Zakupac Grad hotela "Sveti Stefan" Adriatik propertis prijavio je nelegalni upad na ostrvo nakon čega je policija intervenisala.

Kako saznajemo predstavnici Odbora za obnovu hrama Svetog Aleksandra Nevskog pokušali su da uvedu ruske novinare kako bi snimili ostatke nedavno otkrivene crkve.

Došlo je do sukoba sa obezbjeđenjem Grad hotela te guranja nakon čega su predstavnici Odbora i ruski novinari ušli na ostrvo.

Policija je došla na lice mjesta, nakon čeka su na informativni razgovor privedeni paroh Paštrovski otac Siniša Smiljić i predstavnik Odbora Krsto Rađenović.

Grupa ruskih novinara, njih 10, predstavnici vodećih tamošnjih medija, na poziv Odbora stilga je u ponedjeljak na Sveti Stefan, a danas se susrela i sa mitropolitom Amfilohijem koji je u manastiru u Lastvi držao liturgiju.

Kako saznajemo iz Adriatik propertisa su najavili podnošenje tužbi.

Iz Odbora je "Vijestima" rečeno da su pokušavali da uđu na ostrvo, bilo da plate ulaznicu ili da ih samo puste, kako bi novinari mogli da izvještaju o hramu Aleksandra Nevskog.

Bonus video: