Rašović: Uželio sam se Lige šampiona

„Nema više onog starog rivaliteta između Budućnosti i Budvanske rivijere, ali mi jeste neobično što ću iduće sezone igrati u drugom dresu", kaže Rašović.
0 komentar(a)
Ivan Rašović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Rašović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.06.2012. 14:16h

Prošle godine se „nijesu našli“, ovog ljeta je dogovor postignut – nakon punih deset godina u prvom timu, Ivan Rašović napušta Budućnosti i prelazi u Budvansku rivijeru. Odlični libero reprezentacije Crne Gore danas je sa budvanskim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

„Ja sam zadovoljan dogovorom, mislim da su i oni. Uželio sam se Lige šampiona, prošle su tri godine od kada sam u dresu Budućnosti nastupao u najjačem evropskom takmičenju. Mislim da će mi i prijati promjena kluba nakon toliko godina. Ovo je, sigurno, veliki izazov za mene, pogotovo zbog Lige šampiona. Potrudiću se da opravdam očekivanja“, kazao je „Vijestima“ Ivan Rašović.

Rašović je posljednji u nizu igrača Budućnosti koji direktno prelazi u redove „najljućeg rivala“, nakon Ilije Nikolića, Časlava Peroševića, Milana Markovića, Bojana Drobnjaka i prije tri godine Miloš Ćulafića.

„Nema više onog starog rivaliteta između Budućnosti i Budvanske rivijere, ali mi jeste neobično što ću iduće sezone igrati u drugom dresu. Ipak, situacija u Budućnosti je takva da sam morao da tražim drugi klub", dodaje Rašović.

Rašović je za deset godina u dresu Budućnosti, gdje je i ponikao, osvojio pet titula (tri u bivšoj državi, i dvije u nezavisnoj Crnoj Gori) i tri Kupa Crne Gore.

„Sve što sam do sada uradio u karijeri, učinio sam u Budućnosti, kojoj sve dugujem za moj odbojkaški razvoj. To je moj klub, koji će uvijek ostati u mom srcu. Budućnost se ove godine opredijelila za mladu ekipu, imaju nekoliko igrača koji mogu da izrastu u vrhunske igrače. Treba samo rada, i nadam se da će kroz ovogodišnji CEV kup steći to potrebno iskustvo, i nadam se da će napraviti dobar uspjeh“, zaključio je Rašović.

Rašović je prvo i do sada jedino pojačanje Budvanske rivijere tri dana uoči žrijeba za ovogodišnju Ligu šampiona. Želja Budvana je, prije svega, da u timu zadrže Kubanca Rajdela Poeja, koji je u finišu prošle sezone stigao na pozajmicu iz Rome i odigrao dvije utakmice u Ligi šampiona (protiv belgijskog Nolika).

Poej je pod ugovorom sa Romom još dvije godine, i trenutna prepreke je obeštećenje koje traže Italijani, a kubanski korektor ima i ponuda iz Rusije i Poljske.

Ugovori su istekli tehničaru Petkoviću, srednjim blokerima Markoviću, Jurišiću, primačima servisa Šafranoviču i Radunoviću, korektoru Renovici, te liberu Škorcu. Iako je imao još dvije godine ugovora sa Budvanima, Čupković je dogovorio dvogodišnju saradnju sa prvakom Poljske.

Najzad, ugovor je istekao i treneru Veselinu Vukoviću.

Bonus video: