Krivične prijave protiv Ćetkovića i Radulovića zbog sumnje za zloupotrebu položaja

Sumnjiče se da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju
0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2011. 16:51h

Protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća za stambeno - komunalnu djelatnost iz Žabljaka Milanka Ćetkovića (53) iz Žabljaka i sadašnjeg direktora toga preduzeća, Radenka Radulovića (53), takođe iz Žabljaka, službenici Područne jedinice Pljevlja podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima krivične prijave.

Njih dvojica se sumnjiče da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju i protivpravno priključenje gradilišta na tehničku infrastrukturu.

Kako se se navodi u saopštenju Uprave policije inspektori su, postupajući po operativnim informacijama, izvršili kontrolu poslovne dokumentacije u tom preduzeću za 2010. i 2011. godinu i došli do sumnje da je ovim krivičnim djelima preduzeće oštećeno za 16.800 eura.

Ranijeg direktora Milanka Ćetkovića prijava tereti da je kao direktor preduzeća tokom 2010. godine, zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja oštetio predužeće za 8.400 eura tako što je prilikom priključenja na vodovodnu mrežu, za više korisnika omogućio neplaćanje priključka protivno Odluci Upravnog odbora tog preduzeća.

Tereti se i da je u periodu od 01. januara 2010. do 08. jula 2010. godine, u svojstvu odgovornog lica, direktora JKP iz Žabljaka, protivno propisima iz Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, dozvolio priključenje na vodovodnu mrežu 14 objekata za koje nije izdata građevinska dozvola.

Prema navodima prijave osumnjičeni Radenko Radulović je, takođe u svojstvu direktora toga preduzeća, zloupotrebom položaja i prekoračenjem ovlašćenja tokom 2010. i 2011. godine, oštetio Komunalno preduzeće za iznos od 8.400 eura, na način što je prilikom priključenja na vodovodnu mrežu za više korisnika omogućio neplaćanje priključka, protivno Odluci Upravnog odbora ovog preduzeća.

Za njega se takođe sumnja da je u periodu od 08. jula 2010. do dana kontrole, u svojstvu direktora preduzeća, protivno propisima o izgradnji objekata iz Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, dozvolio priključenje na vodovodnu mrežu 7 objekata za koje nije izdata građevinska dozvola.

Bonus video: