Vuković sa Slovenijom na finalnom turniru

Zahvaljujući jednoj pobjedi u Osijeku, ali i porazu Belgije u gostima od Velike Britanije,Slovenija je dva kola prije kraja osigurala prvo mjesto u grupi A i plasman na finalni turnir
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2011. 22:23h

Peti vikend odbojkaške Evropske lige donio je dvomeč između bivših jugoslovenskih republika Hrvatske i Slovenije, ali prije svega duele selektora tih zemalja, Veselina Vukovića (Slovenija) i Radovana Malevića (Hrvatska), inače prvog i drugog selektora u nezavisnoj Crnoj Gori…

Dvomeč u Osijeku završen je neriješeno – Slovenija je u prvom duelu slavila sa maksimalnih 3:0, Hrvatska se revanširala u drugom duelu 3:1, prije svega zahvaljujući povratku u reprezentaciju odličnog korektora Igora Omrčena (24 poena), nakon četiri godine pauze od reprezentativnog dresa.

Ukupno, Vuković je bio uspješniji od Malevića, jer je Slovenija u Mariboru, u prvoj polovini takmičenja, oba puta bila bolja od Hrvata (3:2, 3:0).

Zahvaljujući jednoj pobjedi u Osijeku, ali i porazu Belgije u gostima od Velike Britanije, u drugom meču, Slovenija, najprijatnije iznenađenje Evropske lige, dva kola prije kraja je osigurala prvo mjesto u grupi A i plasman na finalni turnir, koji će 16. i 17. jula biti održan u Slovačkoj.

Slovenija (23 boda) idućeg vikenda dočekuje upravo drugoplasiranu Belgiju (15). Velika Britanija i Hrvatska sakupile su po 11 bodova.

U grupi B za prvo mjesto i vizu za finalni turnir bore se Španija (26) i Holandija (22), i upravo će u međusobnom dvomeču posljednjeg vikeda odlučiti ko će biti najbolji u grupi, u kojoj su još Grčka (8) i Austrija (4).

Najzad, u grupi C je sve jasno jer je prvoplasirana Rumunija sakupila 21 bod, odnosno sedam više od trećeplasirane Bjelorusije. Drugoplasirana je Slovačka koja, svakako, ide na finalni turnir kao organizator. Posljednja je Turska (7).

Bonus video: