Izludite partnera

Priuštite partneru seks za pamćenje

Stručnjaci poručuju da, ako se detaljno istraže erogene zone, slijedi seks za pamćenje.
156 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 14:02h

Mnogi vjeruju da samo žene posjeduju više erogenih zona na tijelu, a da muškarci imaju samo jednu, međutim, istina je potpuno drugačija.

Većina muškaraca se uzbudi kada njihova partnerka obrati pažnju i na druga područja, osim onih uobičajenih.

Čula prisutna u tim dijelovima, dodirima i milovanjima, muškarca i te kako mogu seksualno da uzbude.

Ako i ne znate koja su to područja, ne nervirajte se, jer postupak njihovog otkrivanja je podjednako uzbudljiv i za vas i vašeg partnera.

S obzirom da je znatiželja dio našeg genetskog koda, većina muškaraca i žena želi da zna šta je to što "izluđuje" njihove partnere.

Zato vam otkrivamo nekoliko neuobičajenih erogenih zona.

Ljubljenje u usta često se smatra simbolom ljubavi, seksualne saglasnosti i temelj predigre.

Malo ljudi ne shvata da je ovo prvi korak ka seksu.

Ako ste vješti u ljubljenju, grickanju i sisanju usana, to vas može dovesti do mnogo većeg užitka nego što ste ikada očekivali.

Ljubljenje, lizanje i grickanje usana ima podjednako dejstvo na žene, kao i na muškarce.

Doktorka Vrinda Vohra, specijalista za veze savjetuje: "Koristite vaše usne, jezik i zube i igrajte se sa partnerovim usnama. Strastvenim poljupcem otkrijte koliko usne mogu biti snažna erogena zona", prenosi Sarajevo-x.com.

Erogene zone kod muškaraca najbolje se aktiviraju kada je tijelo potpuno opušteno.

Kada glavu, čelo i područje oko očiju dodirujete na pravi način, oni aktiviraju najčudesnije osjećaje. Područje iznad i oko očnih kapaka posjeduje veliku koncentraciju nerava.

Nježna masaža luka obrva odličan je način za početak predigre.

"Sjetite se da blaga masaža glave može učiniti čuda. Takođe, mjesto između spoljašnjeg ugla oka i jagodica je vrlo osjetljivo. Počnite sa strastvenim poljupcima na tom području, a nastavite da lutate usnama po cijelom licu vašeg ljubavnika", objašnjava seksolog Jajanti Misr.

Ističući važnost mentalnog opuštanja, Vrinda dodaje:

"Reakcija na ove uzbudljive metode zavisi od fizičkog i mentalnog stanja osobe za vrijeme seksualnog čina. Stimulacija glave i lica ima više veze sa mentalnim od fizičkog uzbuđenja".