Sandra Perković dopingovana

Na nedavnom prvenstvu Hrvatske bacila je disk 69,99 metara, što je najbolji rezultat na svijetu u posljednjih 12 godina
110 pregleda 0 komentar(a)
Sandra Perković, Foto: REUTERS
Sandra Perković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.06.2011. 09:50h

Hrvatska atletičarka Sandra Perković, evropska prvakinja u bacanju diska, bila je pozitivna na doping kontroli nakon mitinga Dijamantske lige u Šangaju i Rimu, prenose hrvatski mediji.

Vijest je izazvala šok, jer je Sandra ovog mjeseca na ekipnom šampionatu Hrvatske u Varaždinu disk bacila 69,99 metara što je najbolji hitac u svijetu u posljednjih 12 godina.

Sa tom daljinama je bila najveća favorit za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, ali i za Olimpijske igre u Londonu.

Ukoliko se potvrdi da je zaista bila dopingovana, prijeti joj dvogodišnja zabrana nastupa.

- Ne mogu da dajem nikakve zvanične izjave, jer je to u nadležnosti saveza. Na kraju krajeva, ništa i ne znam, jer nalazi dođu iz laboratorije u savez i dalje je sve pod velom tajne. Milion posto Sandra ništa ne uzima, to će se na kraju krajeva i pokazati. Sandra je glavni akter ove priče i nije dobro ništa naslućivati. Organizacija je ta koja donosi odluke i oni će i donijeti odluku o svemu, ako nečega tu uopšte ima. Otvoren sam za sva pitanja, ali oni moraju objaviti šta imaju. Jedino što mogu reći jeste da Sandra nikada nije, niti će uzimati doping – rekao za hrvatske medije Ivan Ivančić, trener Sandre Perković.

Bonus video: