Blažo Sredanović uhapšen pa pušten

Potjernica raspisana zbog toga što nije platio novčanu kaznu od 5.000 eura na ime odštete u sporu za klevetu, koji je protiv njega vodio bivši lider Liberalnog saveza Slavko Perović
340 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Sredanović, Foto: Arhiva Vijesti
Blažo Sredanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.06.2011. 07:54h

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Amerike Blažo Sredanović (79) uhapšen je juče popodne na tivatskom aerodromu, po nacionalnoj potjernici koja je za njim raspisana zbog toga što nije platio novčanu kaznu od 5.000 eura na ime odštete u sporu za klevetu, koji je protiv njega vodio bivši lider Liberalnog saveza Slavko Perović.

Nekoliko sati poslije hapšenja on je pušten na slobodu, piše Pobjeda.

Portparolka Uprave policije Tamara Ralević potvrdila je Pobjedi da je Sredanović uhapšen oko 17.40 sati, odmah pošto je sletio na aerodrom, sa leta iz Pariza, i priveden u Ispostavu u Tivtu.

Poslije konsultacija sa nadležnim sudom, po čijem nalogu je za njim bila raspisana nacionalna potraga, on je pušten - kazala je Ralević.

Nezvaničan sagovornik Pobjede kaže da je Sredanović bio zatečen onim što mu se dogodilo na aerodromu i da nije znao da je za njim raspisana potjernica.

Ponudio je da odmah plati kaznu, ali kako su za to potrebne procedure, a i neradni je dan, policija nije imala izbora, morao je biti priveden. Poslije nekog vremena sporna situacija je razriješena, Sredanović je pušten na slobodu i kaznu će uplatiti u ponedjeljak.

Bonus video: