Konkurs za mlade likovnjake

Radovi mogu biti realizovani u svim likovnim medijima, tehnikama i materijalima, kao i u audio i video formi
95 pregleda 0 komentar(a)
Fondacija Sveti Petar Cetinjski, Foto: Cpc.org.me
Fondacija Sveti Petar Cetinjski, Foto: Cpc.org.me
Ažurirano: 11.04.2018. 08:10h

Fondacija “Sveti Petar Cetinjski” u saradnji sa Fakultetom Likovnih umjetnosti na Cetinju Univerziteta Crne Gore, Fakultetom vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, Fakultetom umjetnosti Univerzitet Donja Gorica i Srednjom umjetničkom školom “Petar Lubarda” sa Cetinja raspisuje interni konkurs za izradu umjetničkog djela (slike, skulpture,grafike, crteži…) Svetog Petra Cetinjskog.

“S obzirom na to da u Fondaciji “Sveti Petar Cetinjski“, a niti u javnosti, nema relevantnog djela koje promoviše lik patrona, Fondacija u saradnji sa navedenim ustanovama za likovno obrazovanje želi da zainteresuje učenike i studente da pristupe ovoj aktivnosti i urade djela koje ćemo crnogorskoj javnosti predstaviti organizovanjem izložbe. Pozivamo učenike i studente da uzmu učešće na ovom konkursu, i da predlože svoje radove za izložbu lika i djela Svetog Petra Cetinjkog, koja će se održati 31. oktobra 2018. na Cetinju”, poručuju iz Fondacije.

Radovi mogu biti realizovani u svim likovnim medijima, tehnikama i materijalima, kao i u audio i video formi.

Petočlani stručni žiri, koji će činiti predstavnici svih uključenih institucija i Fondacije, odabraće radove koji će biti predstavljeni na izložbi i uvršteni u katalog koji će je pratiti, a biće dodijeljene i tri novčane nagrade u iznosu od 1.200, 1.000 i 800 eura. Pravo na učešće imaju aktivni studenti na svim nivoima studija, ali samo sa jednim radom.

Konkurs traje do 10. oktobra, a radovi se dostavljaju na adresu: Fondacija Sveti Petar Cetinjski, Novaka Miloševa br. 3, Podgorica.

Bonus video: