Budućnost protiv Kaknja

Odbojkaši Budućnosti u šesnaestini finala Kupa Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) igraće protiv Kaknja, šampiona Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas žrijebom u Luksemburgu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 12:55h

Odbojkaši Budućnosti u šesnaestini finala Kupa Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) igraće protiv Kaknja, šampiona Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas žrijebom u Luksemburgu.

Prvi meč na programu je od 18. do 20. oktobra u Kaknju, dok je revanš sedam dana kasnije u “Morači”.

“Zadovoljan sam žrijebom. Prvo, dobili smo ekipu sa kojom se nadam da ćemo moći da se nosimo i borimo za prolaz u drugu rundu. Drugo, raduje me što se radi o ekipi iz okruženja. U ovom trenutku nemam svježnijih informacija o Kaknju, jer oni, kao ni mi, nijesu još sastavili ekipu za narednu sezonu. Znam kakvu su ekipu imali prošle i pretprošle sezone, ime tog kluba se pominje i kod igrača koji trenutno traže klub u okruženju. Prije dvije godine su tamo bili naši Šuljagić i Knežević, imali su i Brazilce u ekipi. Međutim, kakva je situacija u sportu svuda u okruženju, mislim da neće biti na tom nivou na kakvom su bili prije dvije godine. Ali, čim su se prijavili za ovo takmičenje, sigurno je da će praviti ekipu sa određenim kvalitetom. U svakom slučaju, sve evropske ekipe, osim onih najjačih, koje su to već uradile, čekaju avgust da kompletiraju sastave. To važi i za nas”, kazao je za “Vijesti” Zoran Vukčević, trener Budućnosti.

Ako prebrodi Kakanj, Budućnost će u osmini finala igrati sa bojim iz dvomeča između izraelskog Makabija i grčke Lamije.

U slučaju poraza, Podgoričani bi takmičenje na evropskoj sceni nastavili u šesnaestini finala Čelendž kupa protiv boljeg iz duela između turskog Galatasaraja i albanske Teute.

“Možemo biti zadovoljni i kompletnim kosturom, odnosno eventualnim rivalom u narednoj rundi CEV kupa, odnosno Čelendž kupa, ali o tom, potom. Nadam se da ćemo ove sezone pružati dobre partije u Evropi”, dodao je Vukčević.

Vukčević se trenutno nalazi u Baru, gdje muška kadetska reprezentacija Crne Gore odrađuje pripreme za predstojeće Balkansko prvenstvo u Istanbulu (29. jun – 3. jul).

“Nadam se da će nekoliko od tih momaka biti interesantni za naredni period, a Balkansko prvenstvo i ove pripreme koristimo kao uvertiru za sve što nas čeka, jer ovu generaciju očekuju još dvije zajedničke godine, kroz juniorsku selekciju. Ima tu finog “materijala”, momci dobro rade. Imali smo dvije kontrolne utakmice protiv igrača iz Bara, među kojima su bili seniorski reprezentativci Ćulafić, Dabović, Minić, Ćaćić. Oba meča smo izgubili o 3:1, momci su dobro izgledali, ali oni u tom uzrastu sigurno nemaju priliku i mogućnost da igraju protiv igrača koji igraju i serviraju kao Ćulafić i Minić, pa su se tu stvarali određeni problemi. Međutim, imali smo dvije izuzetno dobre provjere za ono što nas čeka na Balkanskom šampionatu. Odustajanjem Grčke, napravljen je novi žrijeb (Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Bugarskom i Bosnom i Hercegovinom), a on je bio naklonjen Turcima. Međutim, za dobar plasman moramo pobijediti i dobre selekcije. Naše je da igramo najbolje što možemo, a ova ekipa može i pružiće dobre igre u narednom periodu”, kaže Vukčević, inače selector kadetske reprezentacije.

U “Sidru” fantastično

Vukčević je istakao da kadetska reprezentacija u Baru ima sve potrebne uslove za pripreme, a posebno je istakao ljubaznost ljudi iz hotela “Sidro”, u kojem je smještena reprezentacija.

“Počev od direktora Nikezića, preko čitavog osoblja hotela, prema nama se svi odnose fantastično. Jednostavno, osjećamo se kao kod kuće. To, stvarno, još nisam sreo”, zaključio je Vukčević.

Bonus video: