sprovedeni su spuž

Osumnjičeni negirali podvođenje i seksualno zlostavljanje maloljetnice

Nikolićev advokat kaže da je njegov klijent u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice, javlja TV Vijesti
323 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 17:56h

Doktor Momčilo Šljukić (60), vlasnik privatne laboratorije "Bona lab", doktor i školski profesor Dragan Nikolić (60) i obućar Šefkija Hadžajlić (60) saslušani su i određen im je pritvor.

Oni su osumnjičeni za učestvovanje u seksualnom iskorišćavanju i posredovanju u prostituciji trinaestogodišnje djevojčice.

Saslušanje kod istražnog sudije Osnovnog suda Nebojše Golubovića počelo je oko 13.30 časova a završilo oko 16 časova.

Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana, a nakon izricanja te zakonske mjere, sprovedeni su istražni zatvor u Spužu.

Nikolić sve negirao

TV Vijesti nezvanično saznaje da je optuženi Šljukić sudiji opisao šta se dogodilo neposredno prije hapšenja.

Šljukić je uhapšem u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa trinaestogodišnjakinjom.

On tvrdi da do seksualnog odnosa, za koji je i osumnjičen, nije došlo, što je i ispričao sudiji, saznaje TV Vijesti.

Treći osumnjičeni - Nikolić, kako je kazao njegov advokat Vlado Bjeković, iznio je svoju odbranu i u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice.

"On je izjavio da nema nikakve veze sa djelom koje mu je stavljeno na teret", kazao je Nikolićev advokat Vlado Bjeković.

Mediji i javnost da budu obazrivi

Dragana Vojinović, advokat Hadžajlića je nakon saslušanja kazala da mediji, i uopšte javnost, treba da budu vrlo obazrivi i suptilni sa ovim slučajem.

"Ovo su osjetljive teme, i treba dozvoliti da se ljudi brane i da im se krivica ne stavlja unaprijed na teret", kazala je Vojinović.

Advokat Šljukić: Nezakonit postupak

Šljukić, koji se sumnjiči za krivično djelo “obljuba sa djetetom” juče se pred policijom se branio ćutanjem.

"Tražio sam od njega da ne iznosi odbranu, jer se cijeli postupak sprovodi na nezakonit način", tvrdi njegov branilac i brat, advokat Labud Šljukić, ističući da on nije imao seksualni odnos sa maloljetnicama.

Policija sumnja da se Šljukić sa ovom maloljetnicom susreo u dva navrata i to 16. juna i na dan hapšenja, a da su za te sastanke posrednici bili dr Nikolić i Hadžajlić.

O tome, kako tvrde u policiji, svjedoče njihovi telefonski kontakti provjeravani u policijskoj akciji pod radnim nazivom “Veza”.

Iz istog razloga kao Šljukić, ćutanjem se u policiji branio i Hadžajlić. Tu informaciju “Vijestima” je potvrdio njegov advokat po službenoj dužnosti Dragoljub Petrović.

Galerija

Preporučujemo za Vas