Kamarele poražen u finalu

Rusija je šampionat u Ankari završila sa dvije zlatne medalje. Po dva šampiona Evrope danas su dobili i Azerbejdžan, Vels i Republika Irska, a po jednog Moldavija i Turska.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 17:44h

Italijanski bokser Roberto Kamarele, olimpijski i dvostruki svjetski šampion, nije uspio da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Kamarele je danas u Ankari, u finalnom meču kategorije preko 91 kilogram, poražen od Rusa Magomeda Omarova 20:14. Bronzane medalje pripale su Gruzijcu Mikelu Baktidzeu i Rumunu Mihalu Nestoru.

Rusija je finalni program šampionata u Ankari završila sa dvije zlatne medalje, iako je u finalu imala šest predstavnika. Po dva šampiona Evrope danas su dobili i Azerbejdžan, Vels i Republika Irska, a po jednog Moldavija i Turska.

U kategoriji do 49 kilograma zlatnu medalju osvojio je Azerbejdžanac Salman Alizade, koji je u finalu na poene pobijedio Rusa Belika Galanova 16:14. Bronzana odličja osvojili su Čarls Edvards iz Engleske i Bugarin Georgi Andonov.

Velšanin Endrju Selbi novi je prvak Evrope u kategoriji do 52 kilograma. On je u finalu savladao Rusa Georgija Balaškina na poene 13:10. Odličja u toj kategoriji osvojili su i Moldavac Aleksandr Rišćan i Italijan Vićenco Pikardi.

Zlatno odličje u kategoriji do 56 kilograma osvojio je Moldavac Vječeslav Gojan, trijumfom protiv Rusa Dmitrija Poljanskog na poene 16:14. Bronzane medalje pripale su Nikolaju Adrijanuu iz Rumunije i Furkanu Memišu iz Turske.

U kategoriji do 60 kilograma Fatih Keleš iz Turske do titule prvaka došao je trijumfom protiv u finalu protiv zvaničnog prvaka svijeta, Italijana Domenika Valentina preglasavanjem sudija, nakon što je meč završen neriješeno 17:17. Bronzane medalje osvojili su Vladimir Sarukanijan iz Jermenije i Ukrajinac Vladimir Matvičuk.

Irac Rejmond Mojlet osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 64 kilograma, pobjedom protiv Engleza Tomasa Stalkera 18:10. Na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja u toj kategoriji popeli su se Italijan Vinćenco Manđikapre i Hejbatula Hajlijev iz Azerbejdžana.

Velšanin Fred Evans osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 69 kilograma, a u finalu savladao je šampiona Evrope 2008. godine, Bjelorusa Muhameda Narudžinaua 14:9. Medalje su osvojili i Francuz Adrain Vastin iz Francuske i Gruzijac Zal Kvačatadze.

Rus Maksim Koptjakov trijumfovao je u kategoriji do 75 kilograma. On je u finalu bio bolji od Adema Kilćia iz Turske na poene 18:15. Bronzanim medaljama morali su da se zadovolje Gruzijac Jaba Kositašvili i Ukrajinac Dmitro Mitrofanov.

Irac Džozef Vard osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 81 kilogram. On je u finalu pobijedio Rusa Nikitu Ivanova 20:12. Bronzane medalje pripale su Hrvatu Hrvoju Sepu i Mađaru Imreu Čelu.

Azerbejdžanac Tejmur Mamadov novi je prvak Evrope u kategoriji do 91 kilogram, nakon što je u finalu prekidom u drugoj rundi pobijedio Bugarina Tervela Puleva. Pulev je poražen u finalu i na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope u Moskvi.

Njemac Johan Vajt, koji je u drugom kolu eliminisao crnogorskog boksera Marka Radonjića, i Turčin Bahram Muzafer osvojili su bronzane medalje.

Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Ankari predstavljala su dvojica boksera, Boško Drašković i Marko radonjić, ali su eliminisani u prvom, odnosno drugom kolu.

Bonus video: