Itana Grbić pomogla svom profesoru

“Najteže mi je pao posao u ‘Kipsu’ jer imaju različite sektore, a ja sam se orpobala u svakom, pa sam se na tom zadatku najviše umorila", otkriva rukometašica
307 pregleda 2 komentar(a)
Itana Grbić, Dnevnica, Foto: Privatna arhiva
Itana Grbić, Dnevnica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.04.2018. 06:25h

Kad želiš nekome da pomogneš ne postoje prepreke, ni granice, a to je potvrdila i Itana Grbić, uspješna rukometašica “Budućnosti” i reprezentativka Crne Gore. Naime, kao junak večerašnje “Dnevnice” Itana je imala priliku da pomogne svom bivšem profesoru Dušku Šiljku da sakupi novac za transplantaciju bubrega.

“Kada su me pozvali da snimamo ‘Dnevnicu’, mislila sam da ću raditi za porodicu. Pratim emisiju, znam da akteri najčešće rade za samohrane majke, zato sam i pomislila da ću i ja imati sličan zadatak. Međutim, dva dana pred snimanje saznala sam da ću ipak raditi za osobu koju poznajem. Naime, Duška Šiljka sam upoznala još kao srednjoškolka, bio mi je profesor istorije i geografije, a kada sam saznala da će sve ono što tog dana prikupim ići njemu, baš sam se obradovala. Svakako, za koga god da sam tog dana morala da radim, jednako bih se potrudila da sakupim što više novca, ali to što je moja dnevnica otišla za Šiljka bio je nevjerovatan osjećaj, a posebno na kraju dana kada sam došla onako umorna kod njih i vidjela njegov i osmijeh članova njegove porodice. Zaista sam bila zadovoljna i ponosna”, priča utiske sa snimanja Grbić.

Šiljka se sjeća kao veselog i nasmijanog profesora.

“Predavao mi je jedno vrijeme kao profesor na zamjeni, ali sam ga upamtila upravo po pozitivnoj energiji. Nije bio od onih strogih, već smo se uvijek mogli dogovorili sa njim ako nismo spremni da nas pita sljedeći čas. Nikad nam nije davao negativne ocjene”, prisjeća se Itana, koja je tog dana na snimanju radila najrazličitije poslove u cilju da prikupi što više novca.

“Najteže mi je pao posao u ‘Kipsu’ jer imaju različite sektore, a ja sam se orpobala u svakom, pa sam se na tom zadatku najviše umorila. U ‘Grave osiguranju’ trudila sam se da budem korisna, a u kompaniji ‘Vujačić’ sam prvi put u životu morala da radim oko guma - mijenjam ih, prodajem, a kako nijesam vozač i nemam želju da polažem, tu sam se najgore snašla. Na kraju stigla sam i na trening, pa u trgovinu u ‘Idei’, gdje sam takođe imala zadatak da kupim namirnice za porodicu”, kaže Itana.

Voli da pomaže drugima, a posebno kad se tome priduži i RK “Budućnost”.

“Imamo grupu gdje kačimo zahtjeve za pomoć, pa najčešće imamo zajedničke akcije u kojima pomažemo kao kolektiv. Kad sam čula za Šiljka i sama sam to postavila u grupu i dogovarali smo zajedničku akciju, jer najljepši osjećaj je pomoći nekome”, zaključuje Grbićeva.

Pokrovitelj projekta "Dnevnica" su IDEA marketi.

"Dnevnica" se emituje večeras od 20 časova na TV Vijesti.

Bonus video: