Komunalna policija: Ne može „Grand” kafe da bude iznad zakona

Prije tri dana nepoznati vozač je nakon što mu je “pauk” odnio automobil i dopremio ga na parking Sportskog centra “Morača” pobjegao sa parkinga
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 16:31h

Svakodnevno i neprekidno dva vozila „Grand” kafea su nepropisno parkirana iza tog lokala, saopštili su iz Komunalne policije.

"Na svakodnevne kazne inspektora Komunalne policije reaguju tako da se u vrijeme kažnjavanja nakratko udalje i odmah po odlasku inspektora vrate na ista mjesta. Ovo je primjer bez presedana, pa se nadamo da će ovo javno upozorenje doprinijeti da shvate kako ipak ne mogu biti izvan i iznad zakona", naveli su iz Komunalne policije.

Pored toga iz Komunalne policije je saopšteno da je prije tri dana nepoznati vozač nakon što mu je “pauk” odnio automobil u bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i dopremio ga na parking Sportskog centra “Morača”, pobjegao sa parkinga sa vozilom ne plativši kaznu.

"U srijedu oko devet časova i 45 minuta pauk je podigao “audi” registarskih tablica “CT AA 336”, a oko 13 časova nepoznato lice se pojavilo na parkingu Sportskog centra. Umjesto da dođe u prostorije Komunalne policije, da ostavi lične podatke, on je upalio “audi” i pobjegao sa parkinga. Kolege iz parking servisa su se u toj situaciji ponijele nemarno što je nepoznato lice iskoristilo i pobjeglo sa svojim automobilom", saopštili su iz Komunalne policije.

MUP potražuje vozača

MUP sada traži vozača koji je sa parkinga odvezao vozilo.

"Preko MUP-a se potražuju i dvojica divljih taksista koji su obavljali djelatnost bez “taksi legitimacije” koji su takođe pobjegli prije nekoliko dana Komunalnoj policiji", saopštili su iz Komunalne policije i dodali da su vozila kojim su upravljali taksisti imala registarske tablice “PG CH 970” i “PG CR 783”.

Registar kazni od septembra

Implementacija novog Zakona o prekršajima i uspostavljanje Registra novčanih kazni i prekršajne evidencije (RNK i PE) u Crnoj Gori planski se privodi kraju saopštili su iz Komunalne policije.

"To znači da će se od prvog septembra sve kazne koje registruje Komunalna policija - Glavnog grada, na osnovu ZOBS-a, unijeti u RNK i PR, te prije njihovog plaćanja neće se moći dobiti saobraćajna dokumenta (vozačka i saobraćajna dozvola).

Ovo obavještenje ponavljamo kako bi preventivno, na vrijeme obavijestili i skrenuli pažnju vozačima motornih vozila. To će biti takođe važno za nelegalne (divlje) taksi prevoznike i neispravne (legalne) taksi prevoznike", naveli su iz Komunalne, ističući da oni već sada moraju razmišljati da pronađu drugo radno angažovanje.

Galerija

Bonus video: