Film "Inception" dobio pet nagrada Saturn

Na uručenju nagrada za filmove žanra naučne fantastike, fantazije i horora, "Početak" ("Inception") je proglašen za najboji naučno fantastični film.
89 pregleda 0 komentar(a)
Inception, Foto: Movies.ndtv.com
Inception, Foto: Movies.ndtv.com
Ažurirano: 24.06.2011. 13:12h

Film "Početak" dominirao je na 37. dodjeli nagrada Saturn sa pet trofeja, objavio je sajt Didžital spaj koji prati šou biznis.Na uručenju nagrada za filmove žanra naučne fantastike, fantazije i horora, "Početak" ("Inception") je proglašen za najboji naučno fantastični film, a Kristofer Nolan je nagrađen za režiju i scenario.Hit u kojem glavnu ulogu igra Leonardo DiKaprio dobio je nagrade i za muziku i specijalne efekte.

Glumačke nagrade osvojili su Džef Bridžiz za glavnu ulogu ("Tron: legat"), Natali Portman i Mila Kunis za glavnu, odnosno epizodnu ulogu ("Crni labud") i Endru Garfild za epizodu ("Ne daj mi nikada da odem").Za najbolji film u kategoriji fantazije, proglašena je "Alisa u zemlji čuda", u kategoriji horor/triler "Pusti pravog da uđe", Saturn nagradu u kategoriji akcija/avantura dobio je "Salt", dok je "Priča o igračakama 3" proglašena za najbolji animirani film.

Bonus video: