Dva ljekara i obućar tjerali djevojčicu na prostituciju?

Iz Uprave policije sinoć oko 22 časa saopšteno je da je uhapšen ljekar iz Nikšića Šljukić (60), član jedne od ljekarskih komisija
75 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.06.2011. 08:51h

Trojica 60-godišnjaka uhapšeni su juče u policijskoj akciji “Veza”, zbog sumnje da su učestvovali u seksualnom iskorišćavanju trinaestogodišnje djevojčice.

Akcija je izvedena nakon što su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u sadejstvu sa podgoričkim inspektorima kriminalističke policije, duže vrijeme istraživali ovaj slučaj.

Iz Uprave policije sinoć oko 22 časa saopšteno je da je uhapšen ljekar iz Nikšića Momčilo Šljukić (60), član jedne od ljekarskih komisija, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “obljuba sa djetetom”.

Težak porodični i materijalni položaj ove djevočice, tjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge.

Nakon što je ovo hapšenje izvedeno tokom jučeranjeg dana, u večernjim satima privedena su još dvojica njegovih vršnjaka, i to zbog sumnje da su počinili krivično djelo “posredovanje u vršenju prostitucije”.

U policijskom saopštenju navodi se da je riječ o ljekaru iz Podgorice Draganu Nikoliću , koji je i profesor u srednjoj školi i vlasnik jedne privatne klinike, kao i obućaru Šemsu Hadžaliću . Njih dvojica su, kako se sumnja, težak porodični i materijalni položaj ove djevočice, tjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge.

“Kriminalistička obrada i druge mjere i radnje ukazuju na sumnju da su Šljukić, Nikolić i Hadžajlić krivična djela u više navrata, tokom 2011. godine, počinili na štetu trinaestogodišnje djevojčice iz Podgorice. Osumnjičeni su zadržani u prostorijama Područne jedinice Podgorica”, navodi se u saopštenju i dodaje da će oni, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici. Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Šljukić negirao navode

Sagovornik “Vijesti” kazao je da je Šljukić juče više puta ispitivan i u potpunosti je negirao navode iz prijave. Međutim, zvanično, u prisustvu advokata, do sinoć nije saslušan.

“ Očekuje se da u prisustvu socijalnog radnika i njene majke, bude ispitana i djevojčica”, kazao je taj izvor.

Zbog složenosti slučaja, kazao je on, u istragu se uključio i multidiciplinarni tim, sastavljen, pored policije i tužilaštva, i od predstavnika ministarstva zdravlja, ministarstva rada i socijalnog staranja...

Iz policije, takođe objašnjavaju da je brigu o djevojčici preuzeo je Centar za socijalni rad u Podgorici. Prema nezvaničnim informacijama, djevočica nije imala oca i živjela je sa majkom, lošeg zdravstvenog i materijalnog stanja.

Radnici Centra za socijalni rad, kako navodi sagovornik “Vijesti”, odlučili su da ona neko vrijeme ne može brinuti o djevojčici, kojoj je narušen psiho-fizički integritet i pred kojom predstoji dugotrajan proces oporavka.

Bonus video: