Sindikati u Budvi reagovali na obrazloženje Kuljačinog pritvora

Zahtijevaju da se problemi u TV Budva spominju samo u kontekstu njihovog rješavanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 15:15h

Povodom obrazloženja krivičnog vijeća Višeg suda u kome se navodi kao jedan od razloga produženja pritivora bivšeg gradonačelnika i potpredsjdnika Rajka Kuljače i Dragana Marovića da bi njihovim puštanjem na slobodu dovelo do uznemiravanja zaposlenih, posebno onih u TV Budva koji su u štrajku, reagovale su dvije sindikalne organizacije u ovom kolektivu.

Oni su saopštili da je štrajk radnika usmjeren na rješavanje konkretnih problema. Zahtijevaju da se "problemi u TV Budva spominju samo u kontekstu njihovog rješavanja".

"Osnovna ideja štrajka je da ne postoji veći stepen uznemirenja jednog čovjeka od onog u kojem se nalazi kada u njegovom kućnom budžetu nedostaje šest mjesečnih zarada", navode saopštenju koje su potpisali predsjednici sindikalne organzacije pri USSCG i sindikalne organizacije SSSCG Njegoslav Milošević i Tanja Mandić.

Ne slažu se sa produženjem pritvora

Sindikat zaposlenih u organima lokalne uprave Opštine Budva, Nezavisni sindikat radnika lokalne uprave Opštine Budva, sindikat JU „Muzeji, galerije i biblioteka“, JU "Grad teatar", JU Spomen dom "Crvena komuna", JU Spomen dom "Reževići", JP Mediteranski sportski centar, JP Sportsko-rekreativni centar Budva, JP Pogrebne usluge, javno su demantovali bilo kakvu „umiješanost, motivaciju ili namjeru u bilo kakvom narušavanju mišljenja javnog mnjenja i povezivanja naših institucija za razlozima navedenim za produženje pritvora“.

"Zato želimo javno kažemo da ne pristajemo da nas koriste za ograničavanje slobode"

"Posredstvom medija obaviješteni smo da se kao razlog navodnog uznemiravanja javnosti, zbog čega je produžen pritvor ranijem predsjedniku Opštine Rajku Kuljači i potpredsjedniku Draganu Maroviću, navodi kao odlučujuća činjenica podatak o kašnjenju isplata plata Televiziji Budva i zaposlenima u opštinskoj administraciji.

Zato želimo javno kažemo da ne pristajemo i sa ogorčenjem odbacujemo da nas bilo ko koristi kao razlog za ograničavanje slobode drugih ljudi u konkretnom slučaju, jer se ne slažemo sa navedenim razlozima u rješenju o produženju pritvora, koji su netačni, neistiniti, i bez ijdenog konkretnog dokaza", navodi se u saopštenju.

Bonus video: