ODBOJKA

Pioniri Mediterana treći u Obrenovcu

223 pregleda 1 komentar(a)
Pioniri OK Mediteran, Foto: OK Mediteran
Pioniri OK Mediteran, Foto: OK Mediteran
Ažurirano: 05.04.2019. 00:02h

Muška pionirska odbojkaška ekipa Mediterana iz Budve osvojila je treće mjesto na 21. tradicionalnom turniru u Obrenovcu, koji je održan od 5. do 7. aprila.

Najmlađi odbojkaši budvanskog kluba su u grupi upisali dvije pobjede, protiv Obrenovca (2:1) i "Jugoslavije" iz Bara (2:0), a nakon poraza od Modriče u polufinalu (0:2), u meču za treće mjesto slavili su protiv domaćina Obrenovca (2:0).

“Moj kolega Marko Bagarić i ja smo jako srećni što smo uopšte uspjeli da dođemo na ovaj turnir, turnir koji ima dugu tradiciju i na kojem smo i sami kao pioniri nastupali. Kvalitet samog turnira nije kao što je nekad bio, međutim to u ovom trenutku ne umanjuje uspjeh naše mlade ekipe, s obzirom na to da smo mi došli sa godinu dans mlađim godištem. Mislim da su dječaci kroz ove četiri utakmice pokazali svoj kvalitet, vidjeli i kako je igrati protiv jačih od sebe, odigrati nekoliko neizvjesnih i teških završnica, i na kraju osvojiti za naš klub u ovom trenutku veliku bronzanu medalju".

"Posebno moram pohvaliti našeg dizača, Rastka Milenkovića, koji je ponio titulu najboljeg dizača na turniru, vodeći igru naše ekipe kao pravi kapiten na najbolji mogući način. U rame sa njim na ovom turniru je bio i Miro Miljanić, igrač Bar voleja, koji je u dogovoru dva kluba igrao turnir za naš sastav. Naime, radi se o vrlo perspektivnom igraču od kojega će veliku korist imati i crnogorska reprezentacija, dječak koji ima sve predispozicije da krene putem svojih sugrađana koji igraju na poziciji korektora, Miloša Ćulafića i Aleksandra Minića”, izjavio je Predrag Ćorluka, trener Mediterana.

Na turniru su, pored Budvana, nastupile i dvije barske ekipe: Bar Volej i “Jugoslavija”, koja je zauzela je peto mjesto.

“Iako su ovi dječaci bili ubjedljivo najmlađi na ovom turniru, pokazali su da su jako perspektivni i da će narednih godina imati dosta uspjeha na narednim odbojkaškim takmičenjima”, izjavio je Vlade Jovanović, trener oba barska tima.