Suđenje odloženo, advokat Marovića traži izuzeće Dujovića i Pavličić

Suđenje u predmetu Zavala je odloženo na neodređeno vrijeme, jer je branilac Dragana Marovića...
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 07:54h

Suđenje u predmetu Zavala je odloženo na neodređeno vrijeme, jer je branilac Dragana Marovića, advokat Zoran Vukčević tražio izuzeće sudije Valentine Pavličić i predsjednika Višeg suda u Podgorici Mušike Dujovića.

Suđenje funkcionerima budvanske opštine koji se terete za zloupotrebu položaja i štetu od preko milion eura u opštinskom budžetu počelo je u utorak.

Opštinska kasa oštećena za više od milion

Bivšem potpredsjedniku Opštine Budva, Draganu Maroviću, poslaniku Đorđiju Pinjatiću i bivšem gradonačelniku Budve Rajku Kuljači u srijedu je potvrđen pritvor, iako je Ustavni sud ranije odbacio zakonitost njihovog zadržavanja iza rešetaka.

Advokati odbrane su takvu odluku Krivičnog vijeća Višeg suda nazvali udarom na ustavni poredak i najavili krivičnu prijavu protiv predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića.

Marović je kao i Kuljača odbacio krivicu i učešće u poslu koji je navodno oštetio budvansku kasu za više od milion, a u korist firme Zavala Invest.

Vrhovno državno tužilaštvo podiglo je 22. marta optužnicu protiv Kuljače, Marovića, kao i još devet osoba zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja u slučaju Zavala.

Galerija

Bonus video: