Zaplijenjeno 60 kilograma skanka i 250 grama heroina

Policija je uhapsila Slobodana M. Pejovića (53) i Vojislava V. Markovića (59) iz Nikšića, na raskrsnici magistralnog puta Nikišić–Cetinje–Podgorica
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2011. 16:12h

Službenici Uprave policije zaplijenili su u odvojenim akcijama gotovo 60 kilograma skanka i 250 grama heroina i pritom uhapsili četiri osobe, javlja MINA.

Kako je saopšteno iz Uprave, policija je uhapsila Slobodana M. Pejovića (53) i Vojislava V. Markovića (59) iz Nikšića, na raskrsnici magistralnog puta Nikišić–Cetinje–Podgorica.

Službenici su u njihovom automobilu pronašli i oduzeli 57 pakovanja sa oko 60 kilograma skanka, za koji se sumnja da je bio namijenjen prodaji.

Skank će biti proslijeđen u Forenzički centar, radi detaljnih analiza

“Osumnjičeni Pejović i Marković su zadržani u prostorijama Područne jedinice Podgorica, a nakon kriminalističke obrade biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će skank biti proslijeđen u Forenzički centar, radi detaljnih analiza.

Hapšenje na graničnom prelazu Božaj

Službenici Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Ekspoziture granične policije Tuzi, uhapsili Igora V. Đuretića (22) iz Podgorice.

On je uhapšen na graničnom prelazu Božaj prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, nakon što je kod njega prilikom pretresa pronađeno oko 250 grama heroina.

Đuretić je zadržan u Područnoj jedinici Podgorica i biće, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici

Đuretić je zadržan u Područnoj jedinici Podgorica i biće, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima Ekspoziture granične policije Božaj, uhapsili Maraša Lj. Duševića (36) iz Podgorice, koji je od 25. aprila bio u bjekstvu.

Dušević je, kako se sumnja, tog dana sletio sa puta u mjestu Skorać upravljajući putničkim vozilom Opel Kadet, nakon čega je pobjegao.

“Policijski službenici su, u prtljažniku vozila, pronašli i oduzeli 30 kilograma skanka, za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet“, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Dušević je zadržan i on će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: