Kuljača: Umalo se nisam potukao zbog divlje gradnje na Zavali

Kamioni su izručili beton, a zatim sam se ja ispriječio i legitimisao se. Došao sam da spriječim divlju gradnju
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 22:29h

Danas se nastavlja suđenje u predmetu Zavala, funkcionerima budvanske opštine koji se terete za zloupotrebu položaja i štetu od preko milion eura u opštinskom budžetu.

Krivično vijeće Višeg suda danas odlučuje hoće li bivši gradonačelnik Rajko Kuljača, potpredsjednik Opštine Dragan Marović i poslanik Đorđiju Pinjatiću nastaviti da se brane sa slobode.

Kuljača je juče, prvog dana suđenja koje je prekinuto zbog njegovog lošeg zdravlja, odbacio krivicu. On je rekao da do njega nikada nije došao zahtjev za urbanizaciju turističkog kompleksa “Zavala”, ali da je od “direktora direkcije za planiranje Tičića usmeno obaviješten da će investitor da plati te troškove”.

"Građevinski inspektor Vorotović mi je u januaru 2008. kazao da je objekat na Zavali zapečaćen i da je zaustavljena divlja gradnja. On je podnio četiri prijave protiv 'Zavala investa' i izvođača radova. Kada sam prolazio službenim autom, vidio sam dva kamiona-miksera. Bila je napeta situacija. Došao sam sa obezbjeđenjem. Kamioni su izručili beton, a zatim sam se ja ispriječio i legitimisao se. Došao sam da spriječim divlju gradnju. Došla je policija, a načelnik budvanske policije me odvukao odatle, ubacio u kola i spriječio da se fizički ne obračunam"

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: