Zastupnica "glamurki" kaže da su u TV Atlas polja mobinga nepregledna

U tužbi, one podsjećaju na značaj emisije koju su vodile, da su ugostile poznate javne ličnosti, političare, sportiste, glumce...
414 pregleda 0 komentar(a)
glamour noir, Foto: Facebook
glamour noir, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.06.2011. 08:15h

Pripremno ročište po tužbi bivših voditeljki emisije na RTV "Atlas" "Glamur noar", Olivere Čolović, Jelene Filipović i Milice Marković koji traže od bivšeg poslodavca obeštećenje od 75.000 eura zbog izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa, diskriminacije, mobinga, nedovoljno transparentnih radnih atmosfera... održano je u utorak, u podgoričkom Osnovnom sudu pred sudijom Miodragom Pešićem.

U tužbi protiv RTV “Atlas” navodi se da je tuženi odgovoran da nadoknadi materijalnu štetu zbog duševnih bolova tri novinarke, izazvanih "konstantnom šikanom, diskriminacijom i mobingom".

Sudiji nejasno

Sudiji Pešiću iz tužbe nije bilo jasno koja vrsta diskriminacije je u pitanju, kao ni to ko je vršio mobing nad voditeljkama. Njihov punomoćnik advokat Nataša Deletić kazala je da su za mobing krivi predsjednik Odbora direktora Duško Knežević i izvršni direktor Tatjana Obradović.

Ona je pojasnila i da je riječ o “polnoj diskriminaciji”. Zastupnik tuženog Zoran Piperović insistirao je da se Obradović izjasni kako je ona kao žena polno diskriminisala tužilje. Za njega je saslušanje Kneževića “potpuna činjenična besmislica”.

Deletić je naglasila da je diskriminacija naročito izražena ukidanjem radnog odnosa Markovićkoj nakon što je ostala u drugom stanju.

Iskompromitovane ukidanjem emisije

One traže da se presuda objavi o trošku RTV Atlas jer su im "grubo povrijeđena prava ličnosti budući da su medijski iskompromitovane... ukidanjem emisije "Glamour Noir". U tužbi, one podsjećaju na značaj emisije koju su vodile, da su ugostile poznate javne ličnosti, političare, sportiste, glumce...

U tužbi, one podsjećaju na značaj emisije koju su vodile, da su ugostile poznate javne ličnosti, političare, sportiste, glumce...

U odgovoru na tužbu, koji potpisuju advokati Piperović i Dragana Vojinović traži se da suprotna strana precizira činjenicama osnova obeštećenje.

"Prosto nije dovoljno napisati da su duševni bolovi uslijedili posle šikane, mobinga, diskriminacije i povrede ličnosti. Jer ko je i kako šikanirao tužilje, u kojem periodu, na koji način, kako diskriminisane... A tek mobing. Da li emotivni?... To je bio razlog više da napuste RTV Atlas jer im je to, kako su navele, ugrozilo karijere", navodi se u Piperovićevom odgovoru.

Od inspekcije bježali u kafiće

U podnesku Osnovnom sudu koji su dostavili advokati voditeljki ističe se primjedba na odgovor na tužbu “jer su polja mobinga bila nepregledno prostrana i široka”.

Sudija Pešić je za naredno ročište u septembru, zakazao saslušanje Filipovićke, Čolovićke i Markovićke, Kneževića, Obradović i Stanka Crnobrnje. On je rekao i da će se na okolnosti psihičkog zlostavljanja, vrijeđanja, omalovažavanja i uznemiravanja biti saslušani Srđa Brajović, Jelena Raičković, Đuro Mihaljević, Bale Vojvodić i Mirko Bošković.

Zastupnica voditeljki kazala je da je pomenute svjedoke potrebno pozvati kako bi posvjedočili da su zaposleni bez ugovora silazili u kafiće kad je dolazila Inspekcija rada u prostorije Televizije.

Bonus video: