Argentinci zaplijenjeni kokain povezuju sa Darkom Šarićem

Skoro tona kokaina otkrivena je nedaleko od grada Agaraj, gdje je otkriven kombi sa lažnim krovom u kojem je bila sakrivena droga
142 pregleda 0 komentar(a)
Argentina droga Šarić, Foto: Novosti.rs
Argentina droga Šarić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 21.06.2011. 19:31h

Argentinska policija zaplenjeno je 980 kilograma kokaina, a tamošnjeg saopštenje Ministarstva bezbjednosti, zaplijena je dovedena u vezu sa akcijom "Balkanski ratnik" i Darkom Šarićem, prenose "Novosti".

Skoro tona kokaina otkrivena je nedaleko od grada Agaraj, gdje je otkriven kombi sa lažnim krovom u kojem je bila sakrivena droga. U njemu su bila dvojica pripadnika argentinske policije, kao i sestra jednog od njih.

Srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal je krajem maja protiv Šarića i još deset osoba podiglo novu optužnicu zbog šverca kokaina u Brazilu

Nadležni u Argentini sigurni su da droga pripada Šarićevoj grupi, tvrdeći da se to vidi po načinu pakovanja kokaina, kao i u povezanosti odbjeglog Pljevljaka sa pojedinim kriminalnim grupama na teritoriji Kolumbije i Argentine.

Protiv Darka Šarića i optuženih da su pripadnici njegove kriminalne grupe sledeće nedjelje se pred vijećem Posebnog odjeljenja beogradskog Višeg suda nastavlja postupak zbog krijumčarenja kokaina, 2,1 tone, koliko je u oktobru 2001. godine zaplijenjeno na jahti "Maui" u vodama Urugvaja. Pored ovoga, sudi im se i za trgovinu narkoticima koji su zaplijenjeni u Italiji.

Prije mjesec dana, crnogorsko tužilaštvo je protiv Šarićevog mlađeg brata Duška podiglo optužnicu zbog pranja 21,3 miliona eura preko pljevaljske firme "Mat kompani"

Međutim, Specijalni sud je početkom mjeseca vratio Tužilaštvu tu optužnicu uz napomenu da moraju da stave zahtjev za dopunu istrage kako bi se ukolonili nedostaci u postupku i ispravile greške u optužnici.

Osim Darka Šarića, optuženi su još i Goran Soković, Željko Vujanović, braća Marko i Miloš Pandrc, Miloš Cajić, Nikola Dimitrijević, Mirko Miodragović, Aleksandar Miodrag, Darko Gazdić i svjedok saradnik Radan Adamović.

Darko Šarić

Desetorica optuženih pripadnika Šarićeve grupe, kako se tvrdi, bili su zaduženi za nabavku droge u Brazilu, a njihov šef je bio Dimitrijević, čiji je zadatak bio da kupuje kokain.

"Novosti" navode da su Novac Šarić i dvojica njegovih najbližih saradnika Soković i Vujanović slali preko Aleksandra Miodraga, koji je jednom prenio 250.000 eura u apoenima od 500 eura, tako što ih je oblijepio oko tijela.

Inače, kartel Darka Šarića, prema do sada raspoloživim podacima, okupio je više od 100 osoba iz 16 zemalja širom svijeta.

Pripadnici su regrutovani iz Srbije, Crne Gore, Holandije, Njemačke, Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Češke, Španije, Švedske.

Među članovima su i Brazilci, Urugvajci, Argentinci, kao i ljudi iz Južnoafričke republike i Obale Slonovače.

Duško Šarić

Prije mjesec dana, crnogorsko tužilaštvo je protiv Šarićevog mlađeg brata Duška podiglo optužnicu zbog pranja 21,3 miliona eura preko pljevaljske firme "Mat kompani", navode "Novosti".

Paralelno sa suđenjem za trgovinu narkoticima pred Specijalnim sudom u Beogradu, protiv Šarića i još osam osoba vodi se postupak zbog pranja novca.

Tvrdi se da su od para "zarađenih" prodajom kokaina kupovali srpska preduzeća u procesu privatizacije, poljoprivredna dobra, kao i brojne nekretnine. Nastavak suđenja zakazano je za jesen.

Bonus video: