Drama u Budvi: Cole Timotijević i Stefan Jovčić spasili starca koji se davio

Prava je sreća što je na plaži bila spasilačka služba, jer zbog kašnjenja u raspisivanju tendera, mnoge plaže još nijesu u funkciji, odnosno ne ispunjavaju uslove uređenih i izgrađenih kupališta
200 pregleda 0 komentar(a)
turisti, plaža, Foto: Anto Baković
turisti, plaža, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 21.06.2011. 15:20h

Spasioci Cole Timotijević i Stefan Jovčić na kupalištu "Kupačica", na Slovenskoj plaži uspjeli su oko 14.30 časova da od sigurnog davljenja spasu makedonskog državljanina Blagoja Vučedolova (75), kome je pozlilo dok je plivao.

Vučedolov je plivao do bova, ali mu je iznenada pozlilo. On se uhvatio za bove i počeo da signalizira da mu je pozlilo. Makedonski turista, koji je teški srčani bolesnik, bio je na plaži sa svojom suprugom.

"Primjetio sam da se nešto čudno dešava, jer je počeo da tone i izranja i da gubi dah. Odmah sam krenuo ka bovama i u pomoć pozvao svoga kolegu Stefana", ispričao je za „Vijesti“ Cole, koji je iz Nikšića.

Panika na plaži

On je kazao da su sekunde dijelile da starac potone, jer je polako gubio snagu i počeo je da zaranja.

"Na plaži je već počela panika, jer su kupači primjetili šta se dešava. Brzo smo otplivali do bova i uspjeli da uhvatimo Blagoja. Doveli smo ga do obale, gdje smo mu ukazali prvu pomoć. Odmah je popio i nitroglicerin, koji mu je supruga dala. Starac je bio u izuzetno teškom stanju, uzbuđen i haotično se ponašao. Nakon pola sata stanje mu se stabilizovalo", kazao je Cole.

Morsko dobro je pozvalo sve korinisnike da u što kraćem roku opreme kupališta, jer u suprotnom, biće prinuđeni da raskidaju ugovore.

Bonus video: