Načelnik i geometri Uprave za nekretnine u Kotoru osuđeni na ukupno 15 godina zatvora

Sudija Slavka Vukćević je kazala da je sud nakon ocjene odbrane optuženih i ostalih dokaza zaključio da su počinili krivična djela
581 pregleda 0 komentar(a)
Vesko L. Jovićević, Foto: Savo Prelević
Vesko L. Jovićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2011. 14:53h

Specijalno vijeće sudije Slavke Vukčević 20. juna je u Višem sudu u Podgorici, izreklo prvostepenu presudu načelniku Uprave za nekretine Područne jedinice u Kotoru i njihovim službenicima, zbog primanja i davanja mita, i zloupotrebe službenog položaja.

  • Načelnik Uprave za nekretnine u Kotoru Vesko L. Jovićević osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenoj položaja u produženom trajanju
  • Geometar Garan D. Grdinić osuđen je na tri godine i dva mjeseca zbog primanja mita i protiv-zakonitog posredovanja
  • Snežana Ž. Veselinović, geometar u kotorskoj Upravi za nekretnine, počinila je krivično djelo zloupotreba službenog položaja i osuđena na tri mjeseca
  • Zoran M. Pehar na četiri godine i 10 mjeseci zbog primanja mita u produženom trajanju
  • Veselin Tomašević na pet mjeseci zbog davanja mita
  • Anita Obradović na sedam mjeseci
  • Samostalni savjetnik u Upravi za nekretnine u Područnoj jedinici Kotor Snježana M. Pervan osuđena je na šest mjeseci
  • Šuhreta Odalović osuđena je na tri godine
  • Branka Samardžić oslobođena od optužbe za primanje mita

Sud je nakon presude ukinuo pritvor Vesku Jovićeviću, Garanu Grdiniću, Zoranu Peharu i Šuhreti Odalović, dok su se ostali branili sa slobode.

Sud zakključio da su počinili krivična djela

Prema optužnici, Snežana Veselinović je 30. novembra 2005., na osnovu pravosnažnog rješenja kotorskog katastra umjesto prava vlasništva Rada Parapida, upisala pravo vlasništva Nikole Krivokapića i tako njemu pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25.690 eura.

U obrazloženju presude, sudija Slavka Vukčević je kazala da je sud nakon ocjene odbrane optuženih i ostalih dokaza, zaključio da su počinili krivična djela.

“Iz provedenih dokaza na glavnom pretresu, dokaznog materijala dobijenog primjenom mjera tajnog nadzora, transkripata telefonskih razgovora optuženih, tonskih zapisa njihovih razgovora, foto i video zapisa, priznanja optuženog Pehar Zorana u pretkrivičnom postupku i u istrazi, nesumnjivo proizilazi da su optuženi Jovićević, Grdinić, Pervan, Pehar, Tomašević, Obradović i Odalović u toku 2007., 2008., i 2009., primali poklone i obećanje poklona u novcu", kazala je sudija.

Bonus video: