Ishijazz kvartet i Sanja Raičković u Zetskom domu na Dan muzike

Ishijazz kvartet čine Vili Ferdinandi (violina), Zlatko Baban (klavir), Milorad Šule Jovović (gitara) i Boban Aleksić (kontrabas)
187 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2011. 14:39h

Ishijazz kvartet i Sanja Raičković nastupiće 21. juna u 22 sata u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Na koncertu povodom Svjetskog dana muzilke, kvartet će izvesti džez standarde, od Vilijamsovog ”Blue moon” do “Foggy day” Džordža Geršvina.

Ishijazz kvartet čine Vili Ferdinandi (violina), Zlatko Baban (klavir), Milorad Šule Jovović (gitara) i Boban Aleksić (kontrabas).

Ferdinandi je završio Muzičku akademiju u Beogradu, gdje je magistrirao na odsjeku violine i kamerne muzike. Dugo godina je bio koncertmajstor Simfonijskog orkestra RTV CG. Djeluje kao solista i kamerni muzičar, a posljednjih nekoliko godina svira i džez muziku. Profesor je violine i kamerne muzike u Muzičkoj školi u Podgorici.

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju u Podgorici i profesionalni je džez muzičar

Zlatko Baban je kompozitor i aranžer klasične, džez i pop muzike.

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju u Podgorici i profesionalni je džez muzičar. Solista je Piva Jazz benda, a svirao je sa više renomiranih muzičara (Francois Jeanneau, Lileu Marthe, Stjepko Gut, Mimo Mitrović) i ostali. Profesor je na odsjeku džeza u Muzičkoj školi. Klikom na video možete da čujete i vidite bend Piva Jazz na jednom od mnogobrojnih nastupa.

Boban Aleksić je dugo godina bio vođa kontrabasa u Simfonijskom orkestru RTV CG. Svira klasičnu, pop, etno i džez muziku na kontrabasu i bas gitari.

Bonus video: