Mladić se utopio na Maloj plaži, spasioci imaju pune ruke posla

Talasi su bili visoki i do tri metra, tako da je bilo otežano posmatranje terena. U jednom momentu ugledao sam čovjeka, na 50 metara od bova i odmah zaplivao ka njemu.
257 pregleda 0 komentar(a)
Mala plaza, Ulcinj, Foto: Samir Adrović, arhiva "Vijesti"
Mala plaza, Ulcinj, Foto: Samir Adrović, arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.06.2011. 19:53h

Arton Kulaku (29) sa Kosova, utopio se u nedjelju oko 13 časova na Maloj plaži u Ulcinju. Ogromni talasi i jaka strujanja bila su kobna za nesrećnog čovjeka koji je u Ulcinju hljeb, kako nezvanično saznajemo, zarađivao pijukom i lopatom.

Spasilac na Maloj plaži Anto Dočić ispričao je “Vijestima” da je utopljenika uprkos vidno istaknutoj crnoj zastavici ugledao 50-ak metara od bova koje predstavljaju koliko-toliko sigurnu granicu, sigurnog kupanja u takvim uslovima.

"Talasi su bili visoki i do tri metra, tako da je bilo otežano posmatranje terena. U jednom momentu ugledao sam čovjeka, na 50 metara od bova i odmah zaplivao ka njemu. Nestao je odjednom u mutnoj vodi i potraga za njim trajala je oko 20 minuta. Nakon toga, more je beživotno tijelo izbacilo na svega 10 metara od bova prema dubini. Nažalost, nije pomogla ni naša kao ni reanimacija hitne službe koja je vrlo brzo stigla na lice mjesta", kazao je Dočić.

Pune ruke posla za spasioce

On je naglasio da su spasioci u nedjelju imali pune ruke posla.

"Spasili smo danas nekoliko života, ali smo, nažalost, kasno stigli do Kulakua", kazao je Dočić nakon što je dao izjavu ulcinjskoj policiji o tragičnom slučaju.

Prema njegovim riječima, prijatelj nesrećnog čovjeka u policiji je kazao da Kulaku nije bio vješt plivač.

Kulaku je treća žrtva koju su talasi i strujanja odnijeli u posljednjih trideset dana. Krajem maja, žrtva jakih strujanja na velikoj plaži bio je maloljetni učenik iz Novog Pazara, a dvadesetak dana kasnije, na gotovo istom mjestu, radnik Termoelektrane iz Pljevalja.

Bonus video: