U nikšićkom Domu revolucije izbjegnuta tragedija, vatrogasci spasili djevojku

“Za nju se može reći da je zaista imala sreće", kazao je komandir smjene Slako Tadić.
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2011. 15:14h

Nezaštićena građevina Doma revolucije od 22 hiljade kvadratnih metara, čija je izgradnja počela prije više od trideset godina, zamalo nije odnijela još jedan život.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nikšićke Službe zaštite i spasavanja iz kanala dubokog oko 12 metara, gdje je bilo oko metar vode, izvučena je dvadesettrogodišnja Nikšićanka, koja je srećom prošla bez povreda.

“Za nju se može reći da je zaista imala sreće. Kanal, dubine oko 12 metara, u kome smo je našli bio je prilično uzak a na njegovom dnu se nalazilo oko metar vode. Poslije takvog pada teško neko da može ostati živ a ona je, eto, ostala skoro nepovrijeđena”, kazao je komandir smjene Slavko Tadić.

Objekat, koji je odavno prozvan “Dom smrti”, je nezaštićen pa kroz srušenu ili oštećenu ogradu svakodnevno prolaze skitnice

U katakombama toga zdanja do sada je život izgubilo skoro 15 ljudi, a prošlog mjeseca su pronađena tijela dvojice Nikšićana - S. Ć. (54), koga su porodica i policija tražili tri mjeseca, i M. J. (28), čiji nestanak je prijavljen mjesec prije pronalaska njegovog tijela.

Osim ljudskih života Dom progutao i preko 50 miliona eura

Objekat, koji je odavno prozvan “Dom smrti”, je nezaštićen pa kroz srušenu ili oštećenu ogradu svakodnevno prolaze skitnice, beskućnici, alkoholičari i narkomani, kao i oni koji imaju namjeru da okončaju život.

Prije tri godine Opština Nikšić je bila na pragu odluke o rušenju objekta, ali je na predlog Ministarstva kulture Vlada odlučila da nastavi njegovu gradnju

Dom revolucije je pored toliko života “progutao” i preko 50 miliona eura.

Prije tri godine Opština Nikšić je bila na pragu odluke o rušenju objekta, ali je na predlog Ministarstva kulture Vlada odlučila da nastavi njegovu gradnju.

Pored tržnog centra Dom revolucije, ako i kada bude izgrađen, imao bi i kulturno-informativne sadržaje i dio za za spomen obilježja narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine.

Bonus video: