Uhapšen mladić (18) iz Beograda osumnjičen da je počinio 8 krađa za 8 dana na primorju

Oštećenima je prilazio sa leđa, hvatao ih za vrat i otkidao lančiće koje su nosili.
65 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Osnovni sud Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.06.2011. 12:01h

Službenici policije u Herceg Novom su nakon prijave krivičnog djela, identifikovali i uhapsili S.S. (18) iz Beograda , za kojeg se sumnja da je, u periodu od 09. do 17. juna 2011. godine, na području Herceg Novog i Bara, počinio osam krivičnih djela – jedno razbojništvo i sedam teških krađa na naročito drzak i opasan način od čega jednu u pokušaju, kaže se u saopštenju Uprave Policije.

Naime, sedamnaestogodišnja djevojčica je 17. juna prijavila policiji, da joj je, kod salona ljepote u Igalu, istog dana oko 19,15 časova, prišao nepoznati muškarac, koji ju je odgurnuo, a zatim joj sa vrata istrgnuo deblji zlatni lanac i pobjegao.

Ona je tom prilikom zadobila povrede – oguljotine u predjelu vrata, i ukazana joj je ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Herceg Novom.

Uprava policije poziva oštećenu da se javi policiji, kao i sve građane ukoliko im se nešto slično dogodilo

Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i veoma brzo identifikovali i nakon 40 minuta, oko 21,00 h, lišili slobode S.S, zbog sumnje da je počinio pomenuto razbojništvo.

Pretresom stana u kojem je S.S. boravio u Igalu pronađena su dva zlatna lanca, od kojih je jedan pripadao pomenutoj djevojčici kojoj je lanac odmah vraćen.

Za drugi zlatni lanac postoji osnovana sumnja da ga je S.S, na isti način i istog dana, oko 13,00 časova, kod Luna parka u Igalu, otrgnuo sa vrata starijoj ženskoj osobi i policija radi na identifikovanju oštećene, radi uzimanja izjave od nje i povraćaja zlatnog lanca.

Uprava policije poziva oštećenu da se javi policiji, kao i sve građane ukoliko im se nešto slično dogodilo.

Krao u Baru, prodavao u Beogradu

Kriminalistička obrada, koju su sproveli službenici PJ Herceg Novi i PJ Bar, ukazala je na sumnju da je S.S, od 09. do 12. juna 2011. godine, na teritoriji Opštine Bar, počinio još sedam imovinskih delikata – šest teških krađa na naročito drzak i opasan način i jedno takvo krivično djelo u pokušaju, na štetu građana iz Bara (5) i Nikšića (1) i jedne državljanke Republike Srbije iz Čačka (1).

Sumnja se da je S.S krivična djela počinio u Baru na način što je oštećenima, u naselju Šušanj, prilazio sa leđa, hvatao ih za vrat i otkidao lančiće koje su nosili, što je izazvalao uznemirnost građana u Baru. On je ove lančiće, sumnja se, prodao u Beogradu.

Za S.S. je je doneseno rješenje o zadržavanju u PJ Herceg Novi i on će sjutra, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Bonus video: